• GB Fotografie
  • GB Fotografie

Spektakel bij Eurol NK Autocross in 't Loo

't LOO Stichting Circuit Oldebroek heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt als organisator van de Eurol NK Autocross. De beste autocrossers van Nederland reisden massaal af naar 't Loo waar een zwaar zandcircuit voor hen klaarlag. De zware regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagochtend had ervoor gezorgd dat de baan er nóg zwaarder bij kwam te liggen. Dankzij Van Werven, die met groot materieel was uitgerukt, kon de baan toch nog redelijk goed geprepareerd worden. Rond de middag brak het zonnetje door en was het aangenaam vertoeven langs de baan en voor de sponsoren ook in de VIP-tent.

Vrijdagavond lag de baan er nog perfect bij en kregen de deelnemers van de mini-uggy's de kans om op een deel van de NK baan te rijden. Autocross is spektakel en dat was in Oldebroek niet anders. Hoge snelheid, opvliegend modder, crashes, inhaalactie. Zomaar een paar ingrediënten die autocross zo spectaculair maken. Eén van de finales werd ontsiert door een zware crash waardoor een coureur moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis met drie gebroken ruggenwervels.

Zaterdagochtend waren de omstandigheden totaal anders. Ruim 200 deelnemers streden in acht verschillende klassen om een plaats in de finales. Het was niet de dag van thuisrijders Bart Jan Blaauw en Maarten de Weerd. Door mechanische problemen haalden beide heren de finale niet. Extra zuur was het voor De Weerd, die in leidende positie uitviel. Blaauw kreeg de handen op elkaar door in één van de serie op een tweede plaats over de finish te komen. Pech gooide roet in het eten en de finales moesten vanaf de zijlijn worden bekeken.