• Stichting Circuit Oldebroek
  • Stichting Circuit Oldebroek
  • Stichting Circuit Oldebroek

Sportieve strijd tussen zijspanners in 't Loo

't LOO/OLDEBROEK 's Werelds beste zijspancrossteam wisten afgelopen weekend de weg weer te vinden naar Stichting Circuit Oldebroek. ,,Het vrijwilligersteam heeft wederom een ongekende prestatie geleverd waarover ongekend veel complimenten werden ontvangen", aldus de organisatie na afloop.

Het in groten getale opgekomen publiek kwam ogen te kort en het was aangenaam vertoeven op circuit De Bargen. Overal op de baan was volop actie en er werden mooie duels uitgevochten. Dat de harmonie tussen de teams vaak goed is, bleek wel tijdens de handtekeningsessie. De teams zaten gebroederlijk naast elkaar en heel veel jeugdige fans maakten van deze gelegenheid gebruik om handtekeningen van hun idolen te scoren.

De Nederlands-Letse combinatie Etienne Bax-Kaspars Stupelis wist zowel de eerste als de tweede manche te winnen. De tweede plaats in het dagklassement was voor tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen en Luc Rostingt. Net een plaats voor de regerend wereldkampioenen Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart. Door deze klinkende overwinning van Team Bax gaan zij nu aan de leiding in de tussenstand van het Wereldkampioenschap. In het bijprogramma kwamen diverse NK-klassen aan de start, waar ook ruimte was voor de jeugd.

Stichting Circuit Oldebroek kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. De weersomstandigheden waren ideaal, waardoor de publieke belangstelling groot was en veel mensen besloten om een weekend te kamperen op de speciaal ingerichte camping.

Voor Stichting Circuit Oldebroek blijft het niet bij dit weekend. Zaterdag 15 juni zijn zij gastheer van de Eurol NK Autocross. ,,De vrijwilligers kunnen nu even op adem komen en wanneer deze grote en trouwe groep van hardwerkende mensen samen de schouders er weer net zo onder zet als dat zij bij de Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars heeft gedaan, kan het niet anders dan dat ook de autocross weer een mooi evenement gaat worden", aldus de organisatie in een persbericht. Net na de middag gaven Bart Jan Blaauw en Maarten de Weerd een korte demo die goed werd gewaardeerd door het publiek.

,,We willen als bestuur van Stichting Circuit Oldebroek een groot dankwoord uitspreken naar een ieder die heeft bijgedragen aan het slagen van dit geweldige evenement." Kijk voor meer informatie op de website www.stichtingcircuitoldebroek.nl