Dossiers

Branden in Epe

Onrust in Epe. In een aantal dagen zijn daar meerdere branden geweest. De politie vermoedt, in een aantal gevallen, dat het om brandstichting gaat. In dit dossier zijn onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeenten. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Man doodgeschoten op carpoolplaats

Op een carpoolplaats in Vaassen wordt in de nacht van 10 op 11 maart 2017 in een auto een dode man gevonden. Hij blijkt te zijn doodgeschoten. De politie stelt meteen een groot onderzoek in. In de maanden die volgen worden diverse personen aangehouden.

Ontvoering Nunspeet

Een 53-jarige man uit Doornspijk is vrijdag 2 december 2016 in Nunspeet ontvoerd door een paar mannen. Hij werd klemgereden, geblinddoekt en geboeid en vervolgens onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen. Meteen startte een groot politie-onderzoek.

Vogelgriep

Ontruimingen. Vervoersverboden. Onzekerheid. Pluimveehouders houden hun hart vast. De vogelgriep is weer geconstateerd in Nederland en niet ver hier vandaan zijn zieke vogels aangetroffen. De pluimveesector zet zich schrap voor wat komen gaat, en ondertussen houdt de spanning aan.

Zaak Susanna Boon

Op 29 maart 2016 werd in het Zandenbos bij Nunspeet een dode vrouw gevonden. Het bleek het lichaam van de 51-jarige Susanna Boon uit Amsterdam. Ze was op dat moment al maanden vermist. Dat ze door een misdrijf is omgebracht, is voor de politie wel duidelijk. Maar er zijn nog veel vragen.

bedrijventerrein h2o

Er is veel te doen over bedrijventerrein h2o; een samenwerking tussen de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek in de oksel van de A28/A50. De verwachtingen waren hooggespannen, maar na een aantal jaren staat het terrein nog grotendeels leeg.

azc wezep

Door de grote vluchtelingenstroom richting de EU is ook in Wezep het begrip asielzoekerscentrum actueel. Voor- en tegenstanders laten van zich horen en tijdens de informatiebijeenkomsten die de gemeente Oldebroek organiseerde was er sprake van een grimmige sfeer.