• Stichting Circuit Oldebroek

Eurol NK Autocross in Oldebroek

OLDEBROEK Na een zeer succesvol Paasweekend waarin de Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars werd gehouden maakt Stichting Circuit Oldebroek zich op voor het tweede evenement van het jaar. Op zaterdag 15 juni komen de beste autocrossers van Nederland naar Oldebroek voor de tweede ronde van het Eurol NK Autocross. In maar liefst acht klassen zal worden gestreden op het speciaal aangelegde circuit langs de Vreeweg in 't Loo-Oldebroek.

Het idee voor een Nederlands Kampioenschap Autocross in Oldebroek ontstond een jaar geleden tijdens de Dutch Masters of Motocross waar Maarten de Weerd (Trendhout) en Bart Jan Blaauw (Autobedrijf Gerrit Blaauw) te gast waren. Beide heren zijn al jarenlang actief in het autocrosswereldje. Het plan werd verder uitgewerkt en intensief besproken en later dat jaar werd ook vanuit de bond groen licht gegeven om de wedstrijd te mogen organiseren.

DEELNEMERS Naast de in Oldebroek gevestigde bedrijven Autobedrijf Gerrit Blaauw en Trendhout is ook Schilder- en afwerkingsbedrijf Jékras uit Volendam hoofdsponsor van dit evenement. Bart Jan Blaauw en Maarten de Weerd zijn niet alleen hoofdsponsor van het evenement, maar ook deelnemers. Bart Jan Blauw komt uit in de Superklasse, terwijl Maarten de Weerd van start gaat in de Sprintklasse 1600. Tijdens de eerste NK in het Friese Gersloot wist Bart Jan Blaauw in de finale een vierde plaats te pakken. Mede door afstellingsproblemen haalde Maarten de Weerd de finale niet. Hij is erop gebrand om op zijn thuisbaan goed te gaan presteren.

KINDEREN Vrijdagavond zullen de 'mini-bugg's' een demo geven. In deze klasse, waarin veelal kinderen rijden waarvan de vader ook actief is in de autocross, wordt gereden met kleine crossauto's met kleine motoren. Wie weet rijden hier de autocrossers die over een paar jaar strijden om de Nederlandse titels. 

PROGRAMMA Ondertussen is de opbouw in volle gang en is er door de steun van de firma Van Werven en de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek een baan aangelegd langs de fameuze 'Vreebult'. Het spektakel start zaterdag al om 09.00 uur en er zal zonder lange onderbrekingen gereden worden. Per klasse worden er drie series gereden, waarbij de beste rijders naar de finale gaan. Deze finales worden aan het eind van de middag gereden. 

In de feesttent zal de gehele dag muziek worden gedraaid en bij de cateraar kan het publiek terecht voor een lekkere hap en een koud drankje. De entree bedraagt 10 euro voor mensen vanaf 12 jaar en ouder.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingcircuitoldebroek.nl of op Facebook.