• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Jongen met geweld beroofd in Hattem

HATTEM Een 16-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag met geweld beroofd. Dat gebeurde op de Hessenweg in Hattem.

De beroving vond plaats op 2 juni tussen 02.40 en 03.15 uur. De 16-jarige jongen reed daar op zijn scooter toen hij ter hoogte van de Dorpsweg werd aangesproken door een nog onbekende man.

SIGNALEMENT De man voldoet aan het volgende signalement: Aziatisch uiterlijk; tussen de 17 en 20 jaar oud; ongeveer 1.80 - 1.85 meter lang; kort donker haar; fors postuur; brildragend; donkere kleding; pet of capuchon op.

MES Het slachtoffer werd gevraagd zijn zakken leeg te halen en werd daarbij mishandeld. De dader liet ook een mes zien. Het slachtoffer kon weg vluchten. Hij heeft letsel opgelopen door de mishandeling.

TWEEDE PERSOON Tijdens de overval verscheen een tweede persoon ten tonele. Het is nog niet duidelijk of dit een (mede)dader of een getuige is. Hij voldoet aan het volgende signalement: man van 16 of 17 jaar oud; ongeveer 1.80 meter lang; normaal postuur;  brildragend; donker Nike trainingspak.

ONDERZOEK De politie is een onderzoek gestart. Mensen die beeldmateriaal hebben of iets gezien of gehoord hebben dat met dit voorval te maken heeft of te maken zou kunnen hebben, worden gevraagd dit door te geven aan de politie. Ook wordt gevraagd aan de tweede persoon die tijdens de beroving op de Hessenweg in Hattem was om zich te melden. Dat kan op tel. 0900-8844 onder vermelding van proces 2019240518. Anoniem reageren kan via tel. 0800-7000.