• Noord West Veluwe Foto
  • Noord West Veluwe Foto
  • Noord West Veluwe Foto

't Harde ontsnapt en mag door

'T HARDE In de tweede helft van de verlenging krijgt 't Harde dan toch Daarlerveen op de knieën: 4-2.  Lang ziet het er naar uit dat de strijdlustige Drenten aan het langste eind zullen trekken. Totdat Lawrence Visch binnen de lijnen wordt geroepen.

Dick van der Veen

Hij heeft er  al een hele wedstrijd met het tweede opzitten.  Daar scoort hij, maar ziet met dat team een 3-1 voorsprong omslaan in een nederlaag. Wat volgt is de ultieme revanche. 't Harde staat achter, de tijd tikt weg. Met de laatste krachten gooit de ploeg de bal in de doelmond. Daar staat ie dan, de lange spits, om met één van zijn eerste balcontacten en een geplaatste kopbal groen en wit alsnog in de race te houden. En in de tweede helft van de verlenging zet hij met een droge knal 't Harde op voorsprong. Daarlerveen is geknakt. Aanvoerder Bram van der Worp scoort nog een vierde doelpunt, maar het had in de slotfase ook nog 6-2 kunnen worden. Dat had de krachtsverhouding geweld aan gedaan. De Drenten hebben grote delen van de wedstrijd een overwicht. Springen alleen slordig om met honderd procent kansen. Tegen de verhouding in neemt de thuisclub de leiding door een schitterende vrije trap van Terence ten Brink, die de knikker als een granaat in de kruising laat ploffen. Daarlerveen smijt met energie. 't Harde moet ver terug, krijgt de gelijkmaker van Melvin Hulsegge om de oren en is rijp voor de sloop. Onnodig balverlies, onnodig de duels aan gaan in plaats van de directe combinatie te zoeken. Dat het bij 1-2 blijft (score Frank Koppelman) is een klein wondertje.

VERWACHT Trainer Egbert Kragt heeft zijn huiswerk gedaan. ,,Ik weet dat Daarlerveen in feite de beste ploeg in zijn klasse was. Een sterke, goede voetballende ploeg met veel fysieke kracht. Heb er op gereageerd door Quinten Turubassa minder diep te laten spelen. Die aanvoerder Jeffrey Wesselink – redactie) kun je geen moment vrij laten, maar er lopen meer spelers in die boven de middelmaat uitstijgen."

De gevaarlijkste man is aanvoerder Jeffrey Wesselink. Wesley van der Roest volgt hem als een schaduw, waardoor hij in ieder geval niet beslissend kan zijn. Tussen de bedrijven door onderscheidt Henry Schipper zich met knappe reddingen. Na 90 minuten lopen de spelers op hun tandvlees. En dan blijkt dat Daarlerveen er volledig doorheen zit. Als 't Harde in die fase wat meer de bal het werk laat doen kan de Drentse defensie het niet meer bolwerken. Kragt noemt het inbrengen van Visch geen gok. ,,Hij is een ideale man in een twee spitsen systeem, doelgericht en sterk in de duels. Prachtig voor hem dat het er in zo'n wedstrijd uitkomt." De speler zelf: ,,Ongelooflijk. Mijn ouders en zusje langs de kant. Alles valt samen. Nu moeten we het zaterdag afmaken." Dat wil zeggen in een confrontatie met DVOV uit Velp. Dat won overtuigend van Juliana (0-3) in een uitwedstrijd. Aan Kragt de taak om zijn team op deze finale te prepareren.  In dit soort duels is alles mogelijk.