• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Elspeet heeft langste adem tegen WZC

OOSTERWOLDE Voor WZC duurde de promotiewedstrijd tegen Elspeet ruim tien minuten te lang. In die tijd ging een 3-2 voorsprong verloren en boog de tegenstander de score om in een 3-5 overwinning. Daarmee kreeg een enerverend duel de terechte winnaar.

Dick van der Veen

Dat beaamde ook trainer Robert Slinkman van de Wapenvelders. Hij legde gelijk maar even de vinger op de zere wonde. ,,Wanneer je zelf drie keer de roos treft moet dat voldoende zijn. Dat was vanmiddag niet zo. Onze verdediging gaat vier keer in de fout. Je weet dat je tegen de snelle spitsen van Elspeet achterin moet dubbelen. Dat gebeurt niet in het hart van de defensie." Dus mag zijn collega Jan de Ruiter zijn vijfde kampioenschap vieren. Twee keer eerder deed hij dat met DSV'61, een keer met VIOS en nu dus twee keer met zijn eigen club. Het gebeurde allemaal in een wedstrijd waarin de kansen zich opstapelen, waardoor bijvoorbeeld een 6-7 uitslag ook wel mogelijk was geweest.

Elspeet begon voortvarend. In de zevende minuut ging een verdediger van WZC het duel aan op een riskante plek, verloor de bal aan Bart van der Hoorn en die schoof hem beheerst binnen. Nog voor een kwart van de wedstrijd om was, strafte Niels van de Steeg een volgende blunder af. Van WZC weet je dat het nooit versaagt en nog geen zestig seconden later was Bram Roskam attent toen keeper Levi van de Steeg de fout in ging: 1-2.

KANTELPUNT Na rust kantelde de wedstrijd. Ceyhun Kisa en Everhard Stoffer zetten WZC op winst. Elspeet was een tijdje dizzy van die twee mokerslagen. ,,Op de bank gaan we in discussie. Wie moet er in, wie er uit. We brengen Chiel Dijkgraaf voor Bart van de Hoorn. Hij heeft het fantastisch gedaan. Je moet elkaar ongeacht de stand meenemen in het duel. De verse krachten bij ons zetten WZC onder druk. We beheersen het middenveld en dat wordt bepalend."

NEDERLAAG De Ruiter zag dat zijn spitsen de gaten in de Wapenveldse verdediging benutten. Robin Smienk, Colin Pluim en Chiel Dijkgraaf bezorgden zwart en wit de promotie. Slinkman analyseert haarscherp. ,,Elspeet oogt een stuk fitter. Door het inzetten van een extra middenvelder denk je de aanvalsgolven te breken. Dat lukt niet. Spitsen konden vrijstaand van zeven meter inkoppen, bij de rebound reageerde niemand." Met enkele spectaculaire reddingen hield Wolter Bos het onheil nog even buiten de deur. Maar er bleek geen redden meer aan. ,,Slap verdedigen brak ons vanmiddag op. Een terechte nederlaag, maar het had anders uit kunnen pakken."

Dat Emir Balavac er nog met twee keer geel af moest, was een klein smetje op een bijzonder sportieve wedstrijd. ,,We moeten nu maar eens bewijzen dat we een stabiele derdeklasser kunnen zijn. We hebben Emiel Goud er weer bij en de jeugd klopt nadrukkelijk op de deur." De Ruiter kan niet anders dan instemmend knikken als zijn collega constateert dat Elspeet meer belang bij een overwinning leek te hebben. En die uiteindelijk ook afdwong.