• Eddy Bossenbroek

Laatste horde VIOS Vaassen te hoog

OLDEBROEK De spelers van VIOS Vaassen doen er op het veld van OWIOS alles aan om hun jarige trainer Maikel Amzand te belonen. Batavia'90, de laatste horde in de nacompetitie, blijkt te hoog. De
polderaars trekken met 0-3 aan het langste eind. Een verdiende zege, maar een score die te hoog uitvalt.

Dick van der Veen

Net als in de competitie blijkt de tegenstander over meer stootkracht te beschikken. Vooral Joy Schoonhoven is een voortdurend gevaar. ,,We staan in de eerste helft met ons middenveld te diep, waardoor zij de bal er tussendoor kunnen spelen. Toch denk ik dat de afgewezen gelijkmaker op slag van rust van cruciale betekenis is geweest." Amzand doelt op een indirecte vrije trap van Jacco Verstraten die van grote afstand achter
doelman Demi Loet-loetour tegen de touwen ploft. ,,De keeper raakt de bal, waardoor ons een zuivere treffer wordt onthouden."

Schutter Verstraten valt hem bij. Zuur voor VIOS dat in de openingsfase ook al een treffer van Dennis de Jong wegens buitenspel ziet afgekeurd. Zo kan het dat Batavia met een voorsprong de rust ingaat. Verantwoordelijk ervoor is genoemde Schoonhoven, die een solo afrondt met een geplaatste trap. In de eerste helft voetbalt VIOS goed mee. De ploeg gaat met een boos gevoel de rust in en kan zich in het vervolg niet over de teleurstelling heen voetballen.

Na een lang en slopend seizoen raakt de batterij leeg. Als Sefanja Davids bij Batavia wordt weggestuurd lijken er toch mogelijkheden om de schade te repareren. Dat pakt anders uit wanneer aanvoerder Joas Pol een tegenstander laat struikelen en Steffan Vlietstra de strafschop onhoudbaar binnen schiet. ,,Ik heb met aanvallende wissels geprobeerd het tij te keren. Haalde mijn aanvoerder er uit die al geel op zak had." Pol geeft toe dat hij daar in eerste instantie de pest over in had, omdat ie graag zijn fout had willen goed maken, maar dat hij uiteindelijk de beslissing van zijn trainer wel begrijpt. In blessuretijd brengt Youssef Tokhi met een diagonale schuiver de stand op 0-3. Het eind van een vervelende twee de omloop waarin de emoties soms hoog oplopen. ,,Weet je? Dit is het verschil tussen een gekochte formatie en een team als het onze wat het met inpassen van de jeugd wil oplossen."

Amzand haast zich eraan toe te voegen dat Batavia een terechte promovendus is, die op doelgemiddelde het kampioenschap miste. Het sterk verjongde VIOS heeft na een moeilijk begin een uitstekende reeks neergezet en in de nacompetitie twee tegenstanders uitgeschakeld. Veel meer dan verwacht mocht worden. De club heeft zich voor het komend seizoen versterkt met twee routiniers: Richard van Beek en Dennis Gerritsen. Beide komen terug op het oude honk. Daar staat het vertrek van twee andere routiniers, Jacco Verstraten en Jelle Pol tegenover. De laatste was deze competitie een verrassende topscorer. Hij miste de nacompetitie, werd bij 0-2 ingebracht maar kon met een lichte blessure het tij niet keren. Amzand gaat zijn negende seizoen in. ,,Ik ben niet op VIOS uitgekeken, zij niet op mij en de spelers willen dat ik blijf."

Op last van het VIOS-bestuur werd een spandoek verwijderd. Daarop stond "110 procent anti Epe". Nogal kwetsend en alleen de maker ervan zal begrijpen waarom die uiting nodig was. Een dundoek met tekst om de favoriete ploeg aan te moedigen was een betere keuze geweest.