• Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Gedetailleerde video's over geplande vliegroutes Lelystad Airport

VELUWE Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een aantal video's gepubliceerd over de verschillende vliegroutes en aansluitingen rond Lelystad Airport. 

Lelystad Airport gaat naar verwachting in 2020 open voor vluchten met bestemmingen in Europa en rond de Middellandse Zee, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. ,,Tot 2023 kan de luchthaven groeien naar 10.000 starts en landingen per jaar. In de eerste video (boven) laat het ministerie zien hoe de vliegroutes dichtbij Lelystad Airport aansluiten op bestaande, internationale vliegroutes.

Uit milieueffectrapportages bleek welke vliegroutes dichtbij Lelystad Airport voor de minste hinder zorgen. De tweede video (hierboven) toont deze routes.

De vliegroutes dichtbij Lelystad Airport sluiten aan op bestaande internationale routes. In bovenstaande video is te zien hoe de noordelijke aansluitroutes lopen.

De video hierboven toont de zuidelijke aansluitroutes.

Als een landingsbaan vanwege onvoorziene omstandigheden nog niet beschikbaar is om te landen, moeten vliegtuigen op een veilige manier in de lucht kunnen wachten. Bovenstaande animatie gaat over zo'n wachtgebied.