• Dennis Roo

'Historie op de Veluwe herleeft' in gemeente Epe

EPE 'Historie op de Veluwe herleeft' en wel voor de 27e maal. Deze oldtimershow in de breedste zin van het woord vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juli in Epe. Naast de vele tractoren auto's, trucks, bussen en motoren zijn er ook legervoertuigen, stationaire motoren en bromfietsen. De modelbouwclub in het bewuste weekend demonstraties met modelboten en modelauto's. Op zondag geeft ook de Battle tank club een demonstratie.

Daarnaast is er ook weer een groot marktgedeelte waar oude ambachten te zien zijn en waar van alles te koop is op hobbygebied. Aan de kinderen is ook weer gedacht, want ze kunnen diverse spelletjes doen en er staat een groot springkussen op het terrein. Daarnaast is er een grote skelterbaan waar de kinderen een parcours kunnen afleggen. Ook staat de reuze sjoelbak weer opgesteld in de tent em daarmee zijn prijzen te winnen.

Zondag doet de motorclub het showterrein aan voor een tussenstop. Op zaterdag treden de Heuischudders uit Emst op zondag geldt dat voor het Oud mariniers koor Veluwe.

Afgelopen jaar kwamen enkele duizenden bezoekers een kijkje nemen. De entreeprijs is 3,50 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en er is voldoende gratis parkeerruimte beschikbaar.

Het evenement vindt plaats op 13 en 14 juli in de buurtschap Zuuk in de gemeente Epe aan de Korte Spiekerweg /Zuukerenkweg (e.e.a. wordt duidelijk met borden aangegeven). Openingstijden: zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en
zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Programma Zaterdag
10.00 uur: Opening
10.30 uur: Roofvogel show

11.00 uur: Diverse demonstraties: o.a. zagen graanmalen en touwdraaien
12.30 uur: Vertrek toertocht Solexclub door Zuuk en omstreken
13.30 uur: Optreden De "Heuischudders" uit Emst
15.00 uur: Aankomst Solexclub
17.00 uur: Einde show

Programma Zondag
10.00 uur: Opening
10.30 uur: Battle Tanks Nederland

11.00 uur: Diverse demonstratie: o.a. zagen, graanmalen, touwdraaien etc.
11.00 uur: Diverse oldtimer auto's en brommers brengen een bezoek aan de show

12.00 uur: Aankomst van toertocht oldtimers motoren
14.00 uur: Oud Marinierskoor Veluwe
17.00 uur: Einde show.