• Jaarlijks komen er jeugdteams van tal van topploegen naar het sportpark in Epe.

    Edwin Fennema

Eerste namen Marc Overmars Paastoernooi bekend

EPE Everton, RSC Anderlecht, FC Tokyo, FC Kopenhagen en Ajax. Het zijn de meest opvallende namen van clubs die inmiddels hebben toegezegd aanwezig te zijn op het Int. Marc Overmars Paastoernooi 2017 van SV Epe op 14, 15 en 16 april 2017. Eerder al bevestigden KRC Genk, FC Malmö, AZ en Vitesse hun deelname. Uiteraard zijn ook de Eper jeugdteams JO13 en JO15 van de partij.

De organisatie is blij met de mix van oude bekenden en nieuwe teams. Toernooi-voorzitter Rolf Tuinman: ,,We hebben nu al een heel mooi affiche en zijn nog volop in gesprek met andere aansprekende namen. FC Kopenhagen is één van de topteams uit Denemarken. Datzelfde geldt voor Malmö uit Zweden. RSC Anderlecht was afgelopen jaar voor het eerst aanwezig en stond in de finale tegen Ajax. We zijn heel blij dat de finalisten van vorig jaar er ook nu weer bij zijn."

Ook Everton is er weer bij. ,,We streven er ieder jaar naar om een team uit Groot Brittannië naar ons toernooi te halen. Het publiek geniet van de beleving en de inzet van deze teams. Vorig jaar was Everton er voor het eerst. Van beide kanten beviel dat en wij zijn dan ook trots dat deze club weer graag komt."

Tuinman is verrast door de toezegging van het Japanse FC Tokyo. "FC Tokyo was de afgelopen twee jaar afwezig om verschillende redenen, maar we houden voor deze 2017-editie graag een plaatsje voor ze vrij, temeer omdat ze hebben aangetoond moeiteloos aan het voetbalniveau te kunnen voldoen." De komende weken zal de toernooi-organisatie het toernooiveld verder invullen.

GASTGEZINNEN De organisatie is ook weer begonnen met het benaderen van gastgezinnen waar de voetballers tijdens het toernooi kunnen overnachten. Tuinman: ,,We proberen de spelers zoveel mogelijk onder te brengen bij gastgezinnen. De overnachtingen in gastgezinnen zorgen voor een unieke sfeer, die ook door de bezoekende clubs erg gewaardeerd wordt. Het betekent dat we zo'n 150 adressen moeten hebben om alle voetballers van onderdak te voorzien. Dat is een megaklus, die veel inzet van de organisatie vraagt, maar meer dan de moeite waard is."