• Autobedrijf Klaaysen viert dit jaar het 60-jarig bestaan

    Hanneke Bloemendaal

Jubileum bij Klaaysen Wezep

Advertorial

Dealer van Japanse merken en universeel garagebedrijf

Hanneke Bloemendaal

WEZEP Autobedrijf Klaaysen in Wezep viert dit jaar het 60-jarig bestaan. Het bedrijf is bekend om de Japanse merken Daihatsu, Subaru en Mitsubishi. De uitgebreide werkplaats is gericht op onderhoud en reparatie van alle merken auto's.

De Eerste Wezeper Autohandel werd in 1958 opgericht door Freddy en zijn vrouw Annie Klaaysen. Het bedrijf lag destijds ingeklemd aan de Zuiderzeestraatweg tussen Kapper Kalf en Drogist Kalf (beide bedrijven bestaan niet meer). ,,Er werd de eerste jaren gewerkt vanuit een werkplaats in de tuin. Samen met de familie Kalf woonden we met vier families in één groot huis", vertelt Jerry Klaaysen, die sinds 1992 eigenaar is. ,,In 1967 was uitbreiding van het bedrijf noodzakelijk en werd een grote stap genomen met de bouw van het huidige pand aan de Clematisstraat. Naast een garage was er nu ook showroom en een tankstation."

JAPANSE MERKEN In 1978 werd Autobedrijf Klaaysen dealer van Daihatsu, waarmee het Wezepse bedrijf de oudste dealer van dit Japanse merk in Nederland is. Zoon Jerry was al van jongs af aan geïnteresseerd in auto's en na zijn opleiding afgerond te hebben, trad hij 1979 toe tot het bedrijf. ,,In 1999 breidden we uit met de huidige showroom in de Klimopstraat, waarna we in respectievelijk 2005 en 2010 dealer werden van de merken Subaru en Mitsubishi. Onlangs heeft Mitsubishi besloten om het grote aantal kleine dealers terug te brengen naar een beperkt aantal grote dealers. Hierdoor zijn wij onderdeel geworden van een dealer in Zwolle en zelf geen Mitsubishi-dealer meer, maar Mitsubishi-specialist geworden. Ik wil benadrukken dat dit allemaal op papier heeft plaats gevonden en dat er voor onze klanten geen enkel verschil is. Zij kunnen net als vanouds bij ons terecht voor aankoop, onderhoud en reparatie. Er zijn gediplomeerde monteurs aanwezig evenals specialistische apparatuur. Van Subaru blijven we hoofddealer en van Daihatsu servicedealer."

GARAGE Autobedrijf Klaaysen is al jaren een laagdrempelig bedrijf dat gespecialiseerd is in onderhoud en reparatie van alle merken auto's. ,,We hebben wel eens het idee dat mensen denken dat we alleen gericht zijn op Japanse merken, maar dat is zeker niet het geval. We hebben gespecialiseerde monteurs, die de juiste kennis in huis hebben voor universeel onderhoud. Wij leveren kwalitatief goed werk, maar niet tegen de hoofdprijs." In de loop der jaren heeft Autobedrijf Klaaysen zich ontwikkeld tot een dynamisch en modern bedrijf, waar de derde generatie inmiddels (achter de schermen) ook actief is.

JUBILEUM In de loop van het jaar zal er volop aandacht worden geschonken aan het 60-jarig jubileum van het familiebedrijf. ,,Wat we gaan doen, blijft nog even een verrassing. We zullen in ieder geval de reclameverlichting aanpassen en ook een nieuw logo en nieuwe huisstijl introduceren."

Autobedrijf Klaaysen, Clematisstraat 53, Wezep. Info: 038 – 3761503 / www.klaaysen.nl