• Koen van Weel

Veel overlast door alcohol voor wijkagenten in Heerde Wapenveld en Epe

HEERDE De wijkagenten van Vaassen, Richard en Berthold, hebben afgelopen weekend een drukke horecadienst gehad, melden zij op Twitter. Zij deelden zesmaal een proces verbaal uit, onder meer voor het betreden van een locatie waar de toegang verboden is in Heerde en vervolgens voor een recalcitrante minderjarige in Wapenveld die onder invloed was, de agenten uitschold en bevelen niet opvolgde.

Vervolgens werden van zaterdag op zondagnacht vier verdachten aangehouden voor mishandeling van een beveiliger die actief was bij het tentfeest in Wapenveld. ,,Kort daarna werden mijn collega's en ik beledigd met 'kankerwouten'. Ook die verdachte werd aangehouden."

Kort daarna werd een jongen geslagen in het centrum van Heerde en werd die verdachte ook op heterdaad aangehouden. En op het laatste moment werd een verdachte aangehouden voor huiselijk geweld in Epe. ,,Het was een dienst met veel mensen die behoorlijk onder invloed waren", schrijven de wijkagenten. Alle verdachten werden ingesloten en later verhoord. Justitie gaat dan bepalen wat er met ze gaat gebeuren. ,,We hadden zowel in Heerde als in Wapenveld een goede samenwerking met de organisatie en beveiligers in de horeca."