• Richard van Hoek Fotografie

Sinterklaas komt 17 november aan in Hattem

HATTEM Sinterklaas komt samen met zijn Pieten aan in de haven van Hattem op zaterdag 17 november om 13.30 uur. In de haven wordt Sinterklaas hartelijk welkom geheten door de burgemeester, de Vooruitpiet, de Kleikloeten, en door een heleboel zingende en juichende kinderen.

Sinterklaas en de Pieten lopen onder de Dijkpoort door, over de Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat en de Markt. De optocht wordt dit jaar uitgebreid met een bakkersfiets met Bakkerspieten, een brandweerwagen met echte brandweerpieten, een lelijk eendje, een kar met cadeautjes erop en de Sinterklaaskoets. 

PIETENGYM Sinterklaas gaat het dit jaar in Hattem een beetje anders doen. Rond 14.30 uur komt Sinterklaas aan op de Markt en is er een klein podium waar kinderen de Sint een handje kunnen geven of samen op de foto mogen. Daarnaast is er vrolijke pietengym op de Markt met gezellige sinterklaasmuziek van de DJ-Piet. De kinderen kunnen zelf actief spelletjes doen met de zwarte Pieten, zoals jute zak lopen, stoelendans, cadeautjes in de schoorsteen gooien en meer.

VLAG UITHANGEN De Versierpiet roept alle winkeliers en bewoners van de binnenstad op om de Nederlandse vlag, Hattemse vlag of de Sinterklaasvlag uit te hangen. In de haven mogen geen fietsen worden gestald, dit kan alleen op het Voermanplein. Er mogen ook geen fietsen op de markt gestald worden in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer.

RTV Hattem zendt de intocht van Sinterklaas uit op zondag 18 november om 19.00 uur.