• Politie Nunspeet
  • Sinds de grote brand in 2007 is het hoofdgebouw ‘Valentijn’ , gelegen op landgoed Erica, geworden tot een ruïne. Het huis Valentijn is tot verboden gebied is verklaard. Naast het hoofdgebouw staat op het terrein nog een directeurswoning, ‘de Kraaienhorst’ geheten. Evenals het hoofdgebouw een monumen

    Bram van de Biezen

Drugspand Landgoed Valentijn in beeld na voertuigcontrole

NUNSPEET Het sluiten van het drugspand op landgoed Valentijn op last van burgemeester Breunis van de Weerd, kwam tot stand na een voertuigcontrole op het Transferium in Nunspeet woensdag 7 november.

Uit deze auto kwam een sterke henneplucht, meldt de politie. Daarnaast lagen er verschillende gebruikersvoorwerpen voor drugs in het zicht. Aan de bestuurder, een man van 29 jaar uit Hulshorst, werd de uitlevering van verdovende middelen gevorderd. De man haalde vervolgens verschillende soorten soft- en harddrugs tevoorschijn en overhandigde die. Uit onderzoek bleek dat de man de drugs bij Landgoed Valentijn op de ?Ericaweg in Nunspeet? had opgehaald en de bedoeling had om deze door te verkopen. De man is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Apeldoorn. De drugs zijn in beslag genomen en worden op een later tijdstip vernietigd.

WAPENS EN MUNITIE ,,Vervolgens zijn wij naar Landgoed Valentijn gereden. Daar staat een grote villa op het terrein. Die villa is gekraakt. Aangezien wij het sterke vermoeden hadden dat er meer drugs in de woning aanwezig zouden zijn, zijn wij het pand binnen gevallen. Daar troffen wij diverse soorten soft- en harddrugs aan als cocaïne, XTC-pillen, amfetamine, hasj, wiet en MDMA kristallen. Ook vonden wij er (luchtdruk)wapens, munitie en een groot geldbedrag. Deze zijn in beslag genomen."

De bewoner, een 40-jarige man uit Nunspeet, is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Apeldoorn. De drugs, wapens en munitie zijn in beslag genomen. Een officier van justitie zal beslissen wat er met deze goederen zal gebeuren. De man wordt verhoord en mag een verklaring afleggen over de feiten waarvan hij wordt verdacht. Op een later tijdstip zal hij zich voor de rechter mogen verantwoorden.

De burgemeester van Gemeente Nunspeet, Breunis van de Weerd, heeft besloten om het perceel met daarop de gekraakte woning met onmiddellijke ingang voor een jaar te sluiten. Daarmee wordt geprobeerd te voorkomen dat het perceel opnieuw voor illegale activiteiten gebruikt gaat worden.