• Willemijn ‘Willem’ Nitert: ,,We worden steeds beter.”

    Jackie Laterveer

SV Epe Dames: 'We zijn echt niet van suiker'

EPE In twee seizoenen tijd promoveren van de vierde naar de tweede klasse. En ook in die laatste horen de dames van SV Epe tot de top, na zes duels staan ze op een tweede stek. Zelf zijn ze niet bezig met hun favorietenrol. Willemijn Nitert: ,,Het is geen onderwerp van gesprek. We proberen gewoon elke wedstrijd zo goed mogelijk te voetballen."

Jackie Laterveer

Vierdejaars studente bedrijfskunde Nitert (20) speelt vanaf haar zesde bij Epe. ,,Mijn vader voetbalde en ik ging dan mee kijken. Nadat ik mijn zwemdiploma had gehaald, dat moest eerst, mocht ik op voetbal." Ze startte in een spelgroep met ongeveer dertig kinderen. Lachend: ,,Allemaal jongetjes en twee meisjes." Het voetballen ging haar goed af. Van de F'jes tot en met de B1, ze was toen zeventien jaar, voetbalde ze bij de jongens op hoog niveau, in de 3e en 4e divisie. ,,Epe had toen al wel een meidenteam, maar ik vond het bij de jongens leuker. Daar leerde je meer." Door een blessure aan haar knie kon ze een half jaar niet voetballen. ,,De aansluiting vinden was daarna lastig. In overleg met de trainer heb ik toen de overstap gemaakt naar de dames." Daar trof ze een aantal fanatieke meiden aan en samen besloten ze om op een hoger niveau te gaan voetballen. Melvin van Schoonhoven, oud-eerste elftalspeler van Epe, werd gevraagd als trainer. ,,En een jaar later hebben we enkele speelsters gevraagd van VIOS en Emst om bij ons te komen spelen. Dat alles maakte dat we steeds beter gingen voetballen. In mijn eerste seizoen werden we derde, en de twee daaropvolgende seizoenen kampioen."

VOORSTOPPER Nitert speelt het liefst als voorstopper of verdedigende middenvelder. ,,Door blessures hebben we momenteel wat krapte aan spelers. Ik speel momenteel daar waar de trainer me opstelt. Na de winterstop zijn we hoop ik weer compleet." Nitert is vol lof over haar medespeelsters. ,,We zijn aan elkaar gewaagd. Niemand doet voor de ander onder, iedereen is gedreven en gaat ervoor. Ook tijdens de trainingen, daar zorgt de trainer wel voor. Hij houdt van aanpakken en behandelt ons niet als meisjes. We trainen altijd volle bak, weer of geen weer." Spottend: ,,We zijn niet van suiker."

Ondanks de tweede plaats in de competitie denkt Nitert dat een kampioenschap te hoog gegrepen is. ,,We hebben dit seizoen voor het eerst in jaren weer een paar pittige tegenstanders. Daarom is de 2e klasse zoveel mooier, het is zoveel spannender. Als we scoren zijn we echt blij. Een periodetitel pakken, zie ik wel zitten. Vooral als we wat slimmer gaan voetballen. Dat is nog een belangrijk verbeterpunt voor ons hoewel we best goed voetballen."

Na een korte stilte: ,,Mannen denken weleens dat vrouwenvoetbal lomp en dom is. Niet om aan te zien. Aan dat beeld beantwoorden wij niet. Ik daag iedereen uit om een keer te komen kijken en zich te laten verrassen door onze wijze van voetballen. Ook mannen kunnen genieten van een wedstrijd van ons." Wie de dames van Epe wil volgen: www.facebook.com/SvEpeVr1.