• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Grote brand in fietsenfabriek van Stella in Nunspeet

NUNSPEET In de fietsenfabriek van Stella aan de Oosteindeweg in Nunspeet heeft donderdagavond een grote brand gewoed. De meldkamer van de brandweer werd rond 21.35 uur ingeseind. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij, maar er zouden geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen bij de brand, zo bleek uit metingen van de brandweer.

Omdat de meldkamer vrij snel over camerabeelden beschikte, kon men direct een inschatting maken dat er sprake was van een felle brand. Daarop is direct opgeschaald naar middelbrand en enkele minuten later naar grote brand. Naast de diverse tankautospuiten werden er ook waterwagens, een hoogwerker, meetploegen en andere ondersteunende voertuigen en manschappen opgeroepen.

ZWARTE ROOK Bij aankomst van de brandweer stond een hal vol rook. De brandweer kreeg van personeel van Stella hulp bij het binnengaan van het pand. Door een gat in een roldeur te zagen, kon de brandweer naar binnen en de roldeuren openen. Daardoor kon de dikke, zwarte rook het pand uit. De brand was snel geblust, om 22.34 uur werd het sein brand meester gegeven. 

VERWOEST Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zijn zo'n 36 fietsen verwoest door de brand. Daarnaast zijn diverse accu's in brand gevlogen: in totaal zouden dat er zo ongeveer 100 zijn geweest. Ongeveer 50 accu's zijn door de brandweer uit voorzorg in een bak met water gezet.

NIEUWSGIERIGE MENSEN De veiligheidsregio liet via Twitter weten dat de politie veel last had van nieuwsgierige mensen die massaal richting het bedrijventerrein kwamen en daardoor de hulpdiensten hinderden: ,,De politie vraagt publiek nadrukkelijk NIET naar de locatie te gaan. Hierdoor worden de hulpdiensten gehinderd! De omliggende wegen worden afgezet met hekken. Blijft u thuis en volg de berichtgeving via de gebruikelijk kanalen", zo schreef Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

OORZAAK De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Wel zou duidelijk zijn dat de brand zou hebben gewoed op de afdeling waar geretourneerde fietsen opgeslagen werden.

VORIG JAAR Vorig jaar juli woedde er ook al een grote brand bij Stella fietsen in Nunspeet. Het ging toen om een opslagloods aan de andere kant van het dorp. In die loods lagen grote hoeveelheden accu's opgeslagen die bij de brand verloren zijn gegaan.