• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Zeer grote brand bij Stella fietsen in Nunspeet

NUNSPEET Bij een opslag van Stella Fietsen aan de Hullerweg in Nunspeet is woensdagmiddag brand uitgebroken. De eerste bevelvoerder ter plaatse maakte er meteen 'grote brand' van en kort daarop werd het 'zeer grote brand'. De vlammen sloegen metershoog uit het pand (video) en de rookwolk was in de wijde omgeving zichtbaar. 

Ook de bedrijfswoning die aan de loods gekoppeld zit is door de brand grotendeels verwoest. De brandweer heeft nog een kat en twee cavia's uit de bedrijfswoning kunnen redden.

In deze opslag staan meerdere elektrische fietsen, meldt de Veiligheidsregio. Deze zijn door de brand zo goed als zeker verwoest. Vanwege onder meer de aanwezige accu's gaat de brandweer de brand van buitenaf bestrijden.Ook werd er in verband met de aanwezige accu's extra materieel voor de waterwinning gealarmeerd.

VERLOREN De brandweer trad direct defensief op, en ging niet meer naar binnen. De brandweer zette in op het behoud van de naastgelegen panden. Het pand waar de brand in woedt, kan als verloren worden beschouwd. Ook hebben de brandweer en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu metingen verrichten naar verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen in de rook.

OPGESCHAALD In de avond was de brand onder controle, maar werd er ook opgeschaald naar GRIP 3. Dit in verband met giftige rook die afkomstig is van de brandende batterijen van elektrische fietsen. ,,Bij de brand is sprake van een behoorlijke rookontwikkeling. Sluit bij overlast ramen, deuren en ventilatie. Blijf uit de rook", waarschuwde de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland.

Wat de oorzaak is van de brand is op dit moment nog niet bekend. 

Bron video: Stefan Verkerk