• Han Verbuijs

Zwembad maakt plaats voor extra appartementen

WAPENVELD De toekomst van het voormalige reumacentrum Groot Stokkert staat vast. Eigenaar Blue Print Group focust zich volledig op herstelzorg. Het zwembad verdwijnt. Wanneer de gemeente Heerde zich er in kan vinden, verrijzen daar over twee, drie jaar extra appartementen.

Dick van der Veen

Bionda Kromkamp, locatiemanager, geeft aan dat volgende maand al met een gefaseerde verbouwing wordt begonnen. ,,We starten met de entree, de kamers er achter en willen de fysio nieuw leven inblazen. Daarna de tweede vleugel en in 2020 de bovenverdieping, die nu nog uit kantoren en zalen bestaat waar we ook (20) kamers van gaan maken. Eind 2020, begin 2021 dan eventueel, afhankelijk van de vergunning, appartementen op de plek van het zwembad. Los van die laatste ontwikkeling hebben we dan 62 appartementen in 2020 waar we tegen de zeventig mensen een riante plek kunnen geven om weer op verhaal te komen.

De Blue Print Group nam juli 2018 elf vestigingen van ECR over. Bionda: ,,In tien ervan gingen we zelf aan de slag; de elfde (Groot Stokkert) zou een andere partij voor haar rekening nemen. Daarvan kwam de financiering niet rond. Die nemen we nu ook onder onze hoede. Herstelzorg is bij ons breed getrokken. Mensen die na een verblijf in een ziekenhuis niet direct in de thuissituatie kunnen verkeren, revalidatiezorg bij een nieuw heup of knie. Respijtzorg in de gevallen dat een mantelzorger overbelast raakt en er even een weekend of een weekje tussenuit moet. We zitten met de gemeente Heerde aan tafel om daar een slinger aan te geven. Op dit moment hebben we tien medewerkers in de zorg. Het laat zich verstaan dat daar uitbreiding aan moet worden gegeven als de plannen in uitvoering komen."
Groot Stokkert ligt middenin een mooi stuk natuur. De restaurantfunctie voor passanten, wandelaars, mountainbikes en dergelijke blijft behouden. Bionda: ,,Dat is ook een onderwerp van studie. Op dit moment hebben we 25 medewerkers in het restaurant. Het hangt van het onderzoek af hoe we daar mee verder gaan." Zelf verdeelt ze haar werkweek tussen de vestigingen Heino en Wapenveld. Blue Print Group Nederland heeft circa duizend personeelsleden.

Men voert een aantal labels op het vlak van de herstelzorg die verschillende doelgroepen vertegenwoordigen