• Jack Aalderink

Voetjes van de vloer tijdens Bigpop Festival

OOSTERWOLDE In Oosterwolde vond zaterdag de vierde editie van het Bigpop Festival plaats. Om 19.00 uur werden de poorten geopend en stroomden de eerste bezoekers binnen. Kinderen tot en met 12 jaar mochten gratis met hun ouders naar het festival. Ze wisten zich goed te vermaken met clown Ziezo, het springkussen en de graffitiworkshop van Sem Smulders. Om 20.00 gaven de lokale helden van The Hotshots het startsein van een muzikale avond.

De covers die zij speelden deden veel mensen terugdenken aan de 70's en dat kwam overeen met de aankleding van het terrein. Op de biertafels lagen Perzische tapijten, old-school lampenkappen aan de verlichting en de LP's in de tent van de Silent Disco maakten de 70's sfeer helemaal af.

In de hoofdtent werd door de band Bökkers nog meer 'leaven in de brouweri-je' gebracht. De tent stroomde vol en de nummers werden door honderden mensen uit volle borst meegezongen. Er werd zelfs zo hard gefeest dat één van de bezoekers hulp nodig had van de E.H.B.O., omdat zijn arm uit de kom was gegaan. Na afloop van het optreden van Bökkers maakte The Royal Spuds er een groot feest van met hun liederen vol Ierse invloeden. De band vertrok na afloop met twee nieuwe boekingen op zak het festivalterrein.

Ondertussen was de Silent Disco ook gestart en binnen de kortste keren waren alle koptelefoons in gebruik. De mensen gingen compleet uit hun dak op de muziek van DJ-Browbeat en schreeuwden de nummers uit volle borst mee. Het laatste optreden van de avond was van de band Steam. Deze vijf powervrouwen bliezen het publiek omver met covers van alle muziekstijlen van happy-hardcore naar hardrock.

De organisatie van Bigpop Festival kijkt terug op een geslaagde editie. Albert Nijhof vertelde dat er dit jaar bijna 900 bezoekers Bigpop Festival hebben bezocht. Het festival wordt steeds Bigger en de organisatie gaat na de zomer weer beginnen om de 5e editie te organiseren.