• Metershoge vlammen.

    Stefan Verkerk
  • De rijbaan werd versperd door hulpverleningsvoertuigen.

    Stefan Verkerk
  • Ook dikke rookpluimen gingen gepaard met de brand.

    Stefan Verkerk

Uitslaande brand in schuur boerderij

WEZEP Tussen Wezep en Oldebroek is zaterdag aan de Zuiderzeestraatweg tegen het middaguur brand in een schuur ontstaan door hooibroei. Het gevolg was een uitslaande brand.

In de ochtend was er al en vermoeden van hooibroei. In de schuur lagen veel balen hooi. Op het moment dat er enkele werden losgetrokken, brak er direct een felle brand uit, waarbij de vlammen meters hoog boven het dak uitkwamen. Daarop werd meteen de brandweer ingeschakeld die bluswerk verrichtte en tegen één uur vanmiddag de schuur in kon om de brand ten einde te brengen. Volgens de Veiligheidsregio is er geen sprake geweest van asbestverspreiding.

Het betrof aanvankelijk een uitslaande brand, maar de brandweer kon vóór enen naar binnen om het vuur te bestrijden. Er is veel materieel ingezet: een hoogwerker, een tankwagen, twee tankautospuiten en een watertransportsysteem. Tijdens de bestrijding van de brand was de rijbaan van de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van de boerderij afgesloten. Daar stonden voertuigen van de hulpverleners.