• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Twee auto's en tractor betrokken bij ongeval Kamperstraatweg

WEZEP De Kamperstraatweg tussen Wezep en Kampen is maandagochtend in beide richtingen afgesloten na een ongeval tussen twee personenauto's en een tractor. De afsluiting zorgde voor veel vertraging en verkeersoverlast.

Een wit busje was door de gladheid van de weg geraakt en naast de Kamperstraatweg in de berm terecht gekomen. Er werd hulp ingeroepen van een boer met een tractor, die ter plaatse is gekomen om het busje uit de berm te trekken.

De Kamperstraatweg is een drukke provinciale weg tussen Wezep en Kampen en is vrijwel helemaal onverlicht. De tractor voerde tijdens deze bergingsactie geen zwaailampen. Een automobiliste, komende uit de richting van Wezep, zag de tractor op het laatste moment en probeerde nog te stoppen, maar door de sneeuw op het wegdek gleed ze door en klapte met een flinke snelheid op de tractor. De auto tolde en kwam achterstevoren op de weg tot stilstand. Een andere automobilist komende uit de richting van Kampen botste vervolgens weer op deze auto.

Meerdere personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, een vrouw (met kind) is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, het is niet bekend welk letsel zij aan het ongeval overhield.