• Dick van der Veen

Gemeente Epe: geen geld Paardenvierdaagse

EPE De teleurstelling druipt er van af bij de stichting Paardenvierdaagse. De gemeente draagt geen euro bij aan de activiteiten waarmee ze Epe landelijk op de kaart zet.

Dick van der Veen

In het kader van de 25ste Paardenvierdaagse pakt de stichting groot uit met de 'maanden van het paard' die ze in mei en juni wil organiseren. Dat gaat gepaard met een paardenkunstroute, in samenwerking met Cultuurplein Noord Veluwe. Het evenement sluit aan bij het motto '100 procent wild', waarmee Epe zich profileert. De spin-off ervan biedt grote toeristische en economische effecten, net als de Paardenvierdaagse op zich. Reden voor de weigering van de gemeente is enerzijds dat de pot ervoor leeg is en anderzijds dat het verzoek niet past binnen inhoudelijke kaders. Het college geeft de stichting het advies om contact te zoeken met de organisaties die meewerken aan het evenement om een bijdrage te leveren. Dat zijn De Ring, Stichting Promotie Gemeente Epe, het Kulturhus en de stichting KEK. De stichting had om een bijdrage van 14.500 euro gevraagd. Volgens het college is er nog niet benutte ruimte voor het verkrijgen van gelden van externen.

Binnenkort spreekt de gemeenteraad zich uit over een initiatiefvoorstel van CDA en VVD waarin de gemeente wordt gevraagd om voor 14.500 euro garant te staan. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om daar een meerderheid voor te krijgen.