• Luciano de Graaf
  • Luciano de Graaf
  • Luciano de Graaf

Twee autobranden op Suikerbrink in twee dagen

VAASSEN De brandweer van Vaassen werd in de nacht van maandag op dinsdag gealarmeerd voor een autobrand op de Suikerbrink. Rond 03.15 uur ontdekte een buurtbewoner de brand en waarschuwde de brandweer. Het is de tweede autobrand in twee dagen tijd.

Bij aankomst van de brandweer was er veel rook te zien en was de schade aan de auto al groot. De brandweer heeft de brand geblust, maar van de auto was niet veel meer over. Bij de brand is een jerrycan aangetroffen.

TWEEDE AUTOBRAND Op nog geen steenworp afstand heeft zondagavond ook al een autobrand gewoed op de Suikerbrink. Toen de brandweer daar ter plaatse kwam, was de brand al geblust door omstanders. Volgens de omstanders kwam er een grote steekvlam uit de bovenkant van de motorkap. De brandweer heeft onderzoek gedaan en heeft geconstateerd dat de brand is begonnen bij de linker voorlamp en het vuur vanuit daar omhoog getrokken is. In overleg met de eigenaresse heeft de politie besloten de auto mee te nemen voor onderzoek.

ONDERZOEK De politie heeft beide branden in onderzoek en sluit brandstichting niet uit. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.