• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Snorfietser ernstig gewond na botsing tegen paaltje

WAPENVELD Een 47-jarige man uit Wapenveld is zondagavond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Groteweg tussen Wapenveld en Heerde. Deze bestuurder van een snorfiets reed over het fietspad vanuit Heerde richting Wapenveld. Ter hoogte van het gebouw van Isala Heerde botste de bestuurder op een paaltje dat tussen de rijbaan en het fietspad op een vluchtheuvel geplaatst was. De bestuurder kwam hierdoor hard ten val en raakte zwaargewond. De man raakte volgens agenten ter plaatse ernstig gewond.

Een traumahelikopter werd ook opgeroepen. Het ambulancepersoneel dat ter plaatse kwam heeft het slachtoffer snel de ambulance in gebracht waarna men met spoed richting het ziekenhuis is vertrokken. De komst van de traumahelikopter kon niet meer worden afgewacht. 

Vanwege het ernst van het letsel heeft de Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) van de politie uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij hebben ze naast de sporen op de weg ook gekeken naar sporen van de aanrijding op het paaltje.

Iets meer dan een jaar geleden raakte op dezelfde plek een quadrijder gewond.