• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Politie Epe

Meerdere branden Epe: politie sluit brandstichting niet uit

EPE In de nacht van maandag op dinsdag 10 oktober heeft er een grote brand gewoed aan de Klimtuin in Epe. De brand begon bij een carport, waarna ook twee voertuigen onder de carport, twee woningen en beide naastgelegen woningen vlam vatten. Niemand raakte gewond, maar de schade groot is groot.

Voor de getroffen bewoners is opvang geregeld. In dezelfde nacht heeft er ook brand gewoed in een vrijstaande houten schuur aan de Slotgraskamp. Twee bewoners die op dat moment in de naastgelegen woning waren, zijn in veiligheid gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden en is op zoek naar tips of getuigen.

KLIMTUIN In de nacht van zondag op maandag 9 oktober was er ook een schuurbrand, aan de Smitskamp. Ook hierbij raakte niemand gewond, maar moesten omwonenden wel geëvacueerd worden.

Tot slot is er vorige week, in de nacht van 3 op 4 oktober, een houthok uitgebrand aan de Leeuwerikweg in Epe. De bewoner heeft deze brand zelf geblust met een tuinslang.

De oorzaak van de branden is nog niet duidelijk, de politie doet hier onderzoek naar. Het is nog veel te voorbarig om te kunnen zeggen of er een verband is tussen de branden, dit wordt uiteraard ook onderzocht.

BEELDEN GEZOCHT Omdat de politie er rekening mee houdt dat de branden aangestoken kunnen zijn, is de politie op zoek naar tips of getuigen. Ook benadrukt de politie om bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

Contact opnmene met de politie kan via tel. 0900-8844 of via het digitale tipformulier. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wie op privéterrein een camera heeft hangen en daarop - rond het tijdstip van een brand - onbekende personen ziet lopen, wordt verzocht de beelden te delen met de politie.