• Lex van Lieshout

Grote heidebrand bij Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) Op het terrein van het Artillerie Schietkamp bij het Gelderse Oldebroek is een grote heidebrand ontstaan.

De brandweer van Defensie heeft volgens de Veiligheidsregio geprobeerd het vuur onder controle te krijgen, maar omdat dit door de droogte niet lukte is de brandweer met groot materiaal uitgerukt.

In totaal twaalf wagens zijn ingezet, samen met waterwagens en coördinerende eenheden om het vuur te bestrijden. Rond 20.00 uur was het vuur onder controle.

Volgens de Veiligheidsregio gaat het om een gebied van zo'n 200 bij 600 meter. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur zich uitbreidt buiten het heidegebied, waar zich onder meer campings bevinden.

SCHIETOEFENING De veiligheidsregio meldde aanvankelijk dat de brand veroorzaakt was door een schietoefening, maar volgens het ministerie van Defensie is er op zondag niet geoefend en gebeurt dat ook niet met pyrotechnische middelen in tijden van droogte. Het zou wel kunnen dat er nog munitie lag van een eerdere oefening. Maar de oorzaak van de brand is nog onbekend.