• Politie

Gevonden lichaam is van 44-jarige vrouw uit Epe

EPE Bij het onderzoek naar de identiteit van de dode vrouw die maandag 30 juli werd aangetroffen in Leiden, is bekend geworden dat het om een 44-jarige vrouw uit Epe gaat. De vrouw werd al enige tijd vermist. Haar identiteit is definitief vastgesteld na DNA-onderzoek. 

In verband met het overlijden van de vrouw werden twee verdachten aangehouden. Een van hen is een 44-jarige Leidenaar, de vriend van de vrouw. Hij wordt verdacht van doodslag en het wegmaken van het lichaam. De man heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Woensdag moet hij voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen, die beslist over verlenging van het voorarrest.

De andere verdachte, een 50-jarige man uit Leiden, is maandag door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. Hij wees de politie op 30 juli op het lichaam, dat in het water langs de Stevenshofdreef was verborgen. De man wordt nog altijd verdacht van hulp bij het wegmaken ervan en zal zich op een later moment voor de rechtbank moeten verantwoorden.