• Archieffoto van Jesse

    Archief BDUmedia

Grootste mobieltjesvangst ooit voor 14-jarige Jesse

OLDEBROEK Uit handen van Feestvierdaagse Norg mag de 14-jarige Jesse Mulder donderdagavond 9 augustus de door hen ingezamelde mobieltjes ontvangen. Zij hebben gefeest voor de inzamelingsactie van Jesse en komen hem maar liefst 1169 oude mobieltjes overhandigen. Zoveel heeft Jesse nog nooit tijdens één georganiseerde actie mogen ontvangen.

De reden dat Jesse inzamelt is om zich in te zetten voor andere langdurig zieke kinderen. Jesse mocht zelf genezen van kanker op 7-jarige leeftijd en heeft van een Opkikkerdag mogen genieten en een Kanjerketting ontvangen. Dit is een ketting met kralen die het traject van de chemo/bestraling weergeeft, wordt uitgegeven door de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker. Jesse gunt andere kinderen ook een mooie Opkikkerdag en/of ketting en is daarom oude mobieltjes gaan inzamelen.

DOELSTELLING Tijdens de overhandiging zal Jesse ook zijn doelstelling halen, het inzamelen van 30.000 mobieltjes. Hij heeft er op dit moment 29.206 en gaat met die 1169 mobieltjes, die hij mag ontvangen, dus over zijn doelstelling heen. Na deze ontvangst staat de opbrengst van de door Jesse ingezamelde mobieltjes op 60.173 euro. De opbrengst komt voor uit de grondstoffen die uit de mobieltjes komen en waar de Stichting Opkikker en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker via een recyclebedrijf een vergoeding per mobieltje voor ontvangen.

Meer informatie over Jesse is te vinden op zijn weblog: https://jessemulder.wordpress.com of zijn Facebook-pagina.