• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Drie verdachten aangehouden na gewapende overval Nunspeet

NUNSPEET Het arrestatieteam van de politie is donderdagavond ingezet bij een zoekactie na een gewapende overval in Nunspeet. Aan het begin van de avond werd de eigenaar van de camping en bungalowpark De Witte Wieven in Nunspeet overvallen door vijf personen. Volgens bewoners van het park is er bij de overval tenminste een schot gelost.

Kort na de overval kon de politie al twee personen aanhouden, waaronder een vrouw. Deze twee personen zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie sloot het park af en heeft zich op diverse locaties in en rond Nunspeet gepositioneerd op de uitvalswegen.

ZOEKTOCHT Naast de politiehelikopter en speurhonden werd ook het arrestatieteam (AT) van de politie met spoed ter plaatse verwacht. Nadat zij zich voorbereid hadden op de inzet en zich hadden omgekleed zijn zij het park op gegaan en hebben het huisje waar de overval plaatsvond doorzocht. Daar zijn geen personen meer aangehouden. Na deze zoekactie is het AT weer vertrokken.

VERDACHT PERSOON Kort daarop was er nog even wat hectiek aan de andere zijde van het park, want bij de voetbalvelden was een mogelijk verdacht persoon gesignaleerd. De politie kwam van alle kanten aangesneld en met een betonschaar is het toegangshek van het sportpark geforceerd. Daar bleek echter geen verdachte aanwezig, maar slechts een voetballer die (illegaal) op het trapveldje aan het voetballen was.

AUTO De politie heeft op de parkeerplaats bij het voetbalveld een blauwe Volkswagen aangetroffen en uiteindelijk ook door een berger laten afslepen. De auto zal op een later tijdstip elders worden onderzocht.

DERDE AANHOUDING Omstreeks 22.30 uur kon de Officier van Dienst van de politie melden dat er een derde persoon aangehouden was. De twee andere verdachten zijn nog voortvluchtig. De politie raadde inwoners van Nunspeet aan om in de nacht van donderdag op vrijdag goed op te letten op eventueel verdachte personen in de woonwijken.

Bij de overval is niemand gewond geraakt. Volgens bewoners van het park zouden ten tijde van de overval ook een of meerdere kinderen aanwezig zijn geweest.

Bron video: Stefan Verkerk