• Koen van Weel

Agenten mishandeld tijdens carnavalsfeest Vaassen

VAASSEN Tijdens een carnavalsfeest maandagnacht zijn twee politieagenten op de Dorpsstraat in Vaassen mishandeld. De agenten werden geslagen en geschopt door een groep jongens en een waarschuwingsschot werd gelost om de situatie een halt toe te roepen. Twee jongens uit Emst werden rond 02.20 uur aangehouden.

Twee agenten surveilleerden tijdens een tot dan toe gezellig carnavalsfeest en spraken op een gegeven moment iemand aan op wildplassen. In eerste instantie ging één persoon zich ermee bemoeien, maar al snel volgden zeven anderen, waarna de situatie escaleerde. Eén agent werd tegen de grond gewerkt en kreeg meerdere schoppen tegen zijn hoofd. De andere agent werd ook geschopt en geslagen.

SCHOT GELOST Om de boel onder controle te krijgen, werd door één van de agenten een waarschuwingsschot gelost, waarop beiden het vuurwapen richtten op de twee verdachten. Twee andere politieagenten, die inmiddels waren gewaarschuwd, konden de twee jongens van 19 en 20 jaar aanhouden en meenemen naar het bureau.

GEWOND Eén agent ging voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis, de andere FWNR werd ter plaatse behandeld. Volgens de polite gaat het naar omstandigheden goed met ze. De politie onderzoekt de zaak verder.