• archieffoto

Toerclub Hattem komt met 26e Zomer Toertocht

HATTEM Toerclub Hattem houdt zaterdag 7 september de 26e Rabo Hattemer Zomer Toertocht. De status om de twee sterren tocht, een kwalificatie voor een goed georganiseerde tocht, toegekend door de NTFU, vast te houden of te verbeteren is één van de motivaties van Toerclub Hattem.

Na de vele positieve reacties worden ook dit jaar de routes in tegenovergestelde richting gereden. Dat geeft een totaal ander beeld en werkt verfrissend volgens de organisatie. De club concentreert zich op twee tochten voor de geoefende toerfietser. De keuze voor de toerfietsers om een tocht van 85 of 125 kilometer te rijden wordt ieder jaar gewaardeerd. Deze tochten gaan door het Veluwse landschap van bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes. De start van beide afstanden vindt plaats bij opleidingscentrum De Gelderpoort aan de Burg. Moslaan 11 in Hattem. Na afloop worden de fietsers daar weer ontvangen met versnaperingen en een goede verzorging.

De tochten zijn geheel met pijlen aangegeven en er is als extra een exacte beschrijving naar NTFU normen op papier, zodat de routes eenvoudig te volgen zijn. De start van de toertochten van 85 en 125 kilometer is van 8:00 tot 9.30 uur. De kosten voor NTFU leden bedragen 5 euro. Niet NFTU leden betalen één euro extra. Kinderen beneden de twaalf fietsen gratis mee. Voor een eventuele herinneringsmedaille betalen de deelnemers 2,50 euro.

Voor de fietsers is er na afloop douchegelegenheid. Deelname is voor eigen risico. Info: www.toerclubhattem.nl