• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

't Harde verrast trainer

't HARDE Is het 't legertje Zwarte Pieten langs de lijn dat hem bestraffende blikken toewerpt of toch de vlaggenist van dienst die scheidsrechter Vos doet besluiten om in de slotseconden een doelpunt van Kamal Arzini af te keuren? Hoe dan ook: de geannuleerde treffer voorkomt dat het favoriete Zeewolde een gestolen overwinning boekt.

Dick van der Veen

De brilstand (0-0) verhult het enerverende potje tussen de beide koplopers. 't Harde elimineert in de eerste helft het poldermodel, zet de tegenstander met goed voetbal tegen de muur en verzuimt alleen om de trekker over te halen. Aanvoerder Bram van de Worp, Youri van Boven en Mycha van Rossum mogen onderling uitmaken wie nou het grootste gevaar heeft gelopen door Sinterklaas ter verantwoording te worden geroepen bij het missen van honderdentien procent kansen.

Zeewolde met de altijd gevaarlijke Pieter Blom rechts voorin stelt er weinig tegenover. Alleen aanvoerder Roan Fokker staat een keer oog in oog met keeper Henry Schipper. Die heeft meer last van de kou dan van de dreiging uit de polder. Die machteloosheid voorin bij 't Harde maakt dat de opponent in de wedstrijd blijft. Door enkele omzettingen van trainer Peter Epe en zijn bevel om de lange bal af te zweren en voetballend naar oplossingen te zoeken, leidt tot een ander spelbeeld. Zeewolde zet 't Harde meer en meer vast op eigen helft, vooral na het uitvallen van Menno van 't Hul. Wesley van der Roest vervangt hem goed in defensief opzicht, maar kan geen rol spelen in de opbouw. De laatste minuut doet zelfs het hoge bezoek uit Spanje naar de mijter grijpen. Uit een scherp genomen hoekschop kopt Van de Worp snoeihard in. Met een katachtige reactie redt de doelman om seconden later te zien dat de aanval die met zijn uittrap begint. een doelpunt van Arzini oplevert en een vracht misprijzing bij de bezoekers.

KEUZE Egbert Kragt – hij tekende midweeks bij - geeft de voorkeur aan Jelle van 't Hul boven Alwin Zieleman,. ,,Die is in bloedvorm, maar Jelle heeft iets meer gogme om de ruimte achter de verdediging te bespelen. Ik heb dat met Alwin besproken en die vatte dat op als een kerel." Als hij dat woord laat vallen geeft hij zijn team een groot compliment. ,,Zeewolde heeft een goed ingespeeld team, is duidelijk al wat verder dan onze jonkies. Als we dan drie kwartier lang zo'n ploeg de wil opleggen word ik daar blij van. We maken flinke stappen, hebben alleen grote moeite met de mindere tegenstanders die een bus parkeren. Als we die met onze brutaliteit stuurloos maken kunnen we mee blijven doen en hoeft de routine niet doorslaggevend te zijn." Punt van zorg zijn de vier kaarten die de ploeg oploopt. De arbiter, die het tempo niet kan behappen, neemt niet waar dat de getructe polderaars hem met een stuk komedie om de tuin leiden.