• Nationaal Orgelmuseum

Vier lezingen over de geschiedenis van Elburg

ELBURG Deze zomer wordt op vier dinsdagavonden een lezing gegeven over de geschiedenis van Elburg. De lezingen worden gehouden in het 'Arent thoe Boecophuis' in de middeleeuwse binnenstad, waar momenteel het Orgelmuseum is gevestigd. 

Op twee dinsdagavonden in juli en twee in augustus opent het Orgelmuseum 's avonds zijn deuren: op 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus. De lezingen worden gegeven door Willem van Norel, vice-voorzitter van de lokale historische vereniging, en Maarten Seijbel, conservator van het museum en ereburger van de stad. Extra sfeervol is dat de lezingen plaatsvinden in het gebouw dat meer dan 500 jaar stadhuis van de stad is geweest. De lezingen zullen alle vier de avonden ongeveer gelijk van inhoud zijn. Voorafgaand aan de lezing wordt steeds de beiaard in de toren van de Grote Kerk bespeeld.

AANMELDEN De lezing begint om 20.00 uur, na afloop van het beiaardconcert. Na de lezing kan het museum bezocht worden, tegen de normale toegangsprijs. Aanmelden voor een van de vier lezingen kan via info@nationaalorgelmuseum.nl of telefoonnummer 0525-684220 (Orgelmuseum), tot uiterlijk twee dagen voor aanvang. Iedereen die wat meer wil weten over de geschiedenis van Elburg is van harte welkom.

Adres museum: Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.