• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

Opvallende diefstal Wapenveld in Opsporing Verzocht

WAPENVELD Uit een schuur in Wapenveld werd tussen zondagavond 21 en maandagochtend 22 april een heel herkenbaar voertuig gestolen. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

Het gaat om een legergroen amfibievoertuig, type 750 HDi van het Canadese merk Argo. Op de dag van de diefstal is de achtwieler mogelijk door twee getuigen gezien, in Zwolle en in Hattem.

De Argo reed op die momenten niet, maar stond op een aanhanger die werd getrokken door een witte bestelbus. Die bus, die op de Groteweg in Wapenveld gefilmd blijkt te zijn, is waarschijnlijk een Ford Transit uit het bouwjaar 2005 of ouder.

Het amfibievoertuig heeft een waarde van rond de 25.000 euro. Op 21 april, Eerste Paasdag, stond hij in Wapenveld gestald in een schuur aan de Werverdijk. De volgende ochtend, op maandag 22 april, constateerde de eigenaar dat zijn schuur was opengebroken en het voertuig was meegenomen.

Zoals personenauto's een chassisnummer hebben, heeft deze gestolen Argo 750 HDi het 'vehicle identification number' 2DGHS0BT9ANP30031. Het voertuig is zo'n drie meter lang en anderhalve meter breed, is legergroen met zwart en heeft acht wielen met forse banden.

De politie verzoekt iedereen die informatie heeft over het voertuig of wie er achter de diefstal zit, contact op te nemen. Dat kan via het online tipformulier van de politie of via tel. 0800-6070 of 0800-7000.

Bron: Opsporing Verzocht