• Stefan Verkerk

Politie geeft signalementen na gewapende overval Nunspeet

NUNSPEET De politie heeft signalementen vrijgegeven van de drie nog voortvluchtige verdachten van de overval donderdagavond op bungalowpark De Witte Wieven in Nunspeet. Twee personen konden al snel aangehouden worden. De vijf verdachten hebben mogelijk een geldbedrag buitgemaakt bij de overval.

De politie kreeg donderdag omstreeks 19.10 uur de melding van de overval op het park aan de Wiltsangh. Vijf personen waren de woning binnen gedrongen en bedreigden de bewoners met een vuurwapengelijkend voorwerp. Op dat moment waren er drie personen in de woning aanwezig.

TWEE AANHOUDINGEN Kort na de melding kon de politie in de buurt van de woning twee verdachten aanhouden. Het gaat hier om een 27-jarige vrouw (woonplaats onbekend) en een 66-jarige man uit Amsterdam. Het tweetal werd in de bosjes rondom het bungalowpark aangetroffen. Zij zijn aangehouden en meegenomen voor nader verhoor.

ZOEKTOCHT Mogelijk waren er nog drie mannen betrokken bij de overval. Er is direct een grote zoekactie opgezet in de omgeving van het park. Met de politiehelikopter en honden is de zoekactie verder gegaan naar de overige drie verdachten. Zij zijn niet meer aangetroffen. De politie gaat verder met het onderzoek en doet ook vandaag onder andere technisch onderzoek rondom de woning en het bungalowpark.

SIGNALEMENTEN Het signalement van de drie mannen is als volgt:

Man 1: Lengte ongeveer 1.85 m., atletisch postuur, gekleed in zwarte trui en zwarte lange broek.

Man 2: Lengte ongeveer 1.70-1.80 m., donker getinte huidskleur, breed postuur. Gekleed in lichtblauw/grijze spijkerbroek en lichtkleurig shirt zonder opdruk

Man 3: Getinte huidskleur, donkerbruin haar, atletisch postuur en gekleed in groene broek en lichtkleurig shirt.

De drie waren in gezelschap van een vrouw met een getinte huidskleur. Lengte 1.60/ 1.70 m. van ongeveer 25 jaar. Ze heeft zwart haar tot over de schouders en ging gekleed in een zwarte broek en zwart shirt. De vijfde verdachte is een man met een donker getinte huidskleur, ongeveer 45/ 55 jaar. De man heeft donker lang haar tot op de schouders, lang en krullend (rasta gelijkend) en grijze plukken. ,,Mocht u één of meerdere van de verdachten gezien hebben in de omgeving van de Wiltsangh, dan horen we dit graag'', aldus de politie. Aanvankelijk werd donderdagavond de aanhouding van een derde verdachte gemeld, maar dat blijkt nu niet te kloppen.

GETUIGEN De politie heeft donderdagavond al meerdere getuigen gesproken. Mensen die iets gezien of gehoord hebben en nog niet met de politie hebben gesproken kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0900 8844. ,,Graag komen we in contact met mensen die voor of direct na de overval iets verdachts hebben gezien in de omgeving. Ook camerabeelden uit de omgeving zijn van harte welkom'', aldus de politie.