• Pure en eerlijke smaken bij het Proeflokaal Elburg

    Hanneke Bloemendaal

Het Proeflokaal Elburg

Advertorial

Het Proeflokaal Elburg is in alle opzichten een feest voor ieders smaak- en reukzintuigen. Delicatessen uit Italië, Frankrijk en Spanje, maar ook delicatessen van lokale ondernemers vinden hun weg naar liefhebbers van eerlijke, pure producten.

Hanneke Bloemendaal

Maurice van Laar en Lucy Kruize zijn de enthousiaste eigenaars van Het Proeflokaal Elburg. Raak met hen in gesprek en hun passie voor smaak en hun liefde voor pure producten borrelen als vanzelf naar boven. Ruim 20 jaar werkte Maurice van Laar als kok in diverse gerenommeerde restaurants in Elburg en omgeving. Samen delen hij en Lucy niet alleen hun leven, maar ook hun voorliefde voor Italië, Frankrijk en Spanje. ,,Als kok had ik zin om een andere richting op te gaan, maar wel één waarin mijn affiniteit en passie voor mooie smaken niet verloren zou gaan", vertelt Van Laar.

BEWUST ,,Wij vinden het heel belangrijk om je bewust te zijn van wat je eet. Eerlijke en pure producten bieden zoveel mooiere smaken dan wat je doorgaans links en rechts proeft. Wij vonden dat een mooi stadje als Elburg, waarin we overigens zelf wonen, een winkel met dergelijke delicatessen mist. Zo is het idee voor Het Proeflokaal Elburg ontstaan: een winkel met onder meer smaakvolle kazen, eerlijke koffie, prachtige Franse droge worsten en diverse hamsoorten, maar ook door ons zelfgemaakte lekkernijen zoals koekjes, verse soepen, maaltijdsalades, mayonaises, pesto en nog veel meer."

ASSORTIMENT Het Proeflokaal Elburg is een walhalla voor de smaakpurist. Toch heeft de winkel geen metershoge drempel waar alleen liefhebbers van delicatessen naar binnen stappen. ,,O, nee, juist niet", reageren beiden. ,,Wij zijn voor iedereen toegankelijk. Of je nu alleen voor een lekker koekje naar binnen stapt of een echte Bourgondiër bent, iedereen is van harte welkom." Vanuit ieder hoekje van de sfeervolle winkel verleiden de lekkerste producten uit zowel mediterrane streken (Culatello ham uit Italië, olijfolie uit Spanje) als uit eigen omgeving (kaas uit Doornspijk, koffie uit Kampen, fruitsappen uit Oldebroek) de bezoeker van Het Proeflokaal. ,,Wij verkopen ook diverse vers belegde broodjes en kunnen dit ook verzorgen voor bedrijven of voor bijvoorbeeld verjaardagen of andere feesten." Alle producten uit het assortiment van Het Proeflokaal Elburg zijn ook uitermate geschikt voor een prachtig cadeaupakket (verkrijgbaar in diverse prijsklassen). De passie voor koken blijkt niet alleen uit de vele huisgemaakte producten, maar ook uit de mogelijkheid tot het volgen van workshops en masterclasses (vanaf 8 à 10 personen tot maximaal 30 personen). ,,Binnenkort volgt hierover meer informatie op onze website en Facebookpagina. Het zullen workshops en masterclasses zijn, waar de mensen thuis ook wat aan hebben. Uiteraard wordt er uitsluitend gewerkt met mooie, eerlijke producten. Aan ideeën hebben we geen gebrek, maar mensen kunnen ook zelf een suggestie doen." Het Proeflokaal Elburg, Vischpoortstraat 23, Elburg. Info: 0525-655413/www.hetproeflokaalelburg.nl en FB