• Piroschka van de Wouw

College wil in gebruikstelling Horsthoekschool opzeggen

HEERDE Het college van burgemeester en wethouders van Heerde maken zich ernstig zorgen over de staat waarin de Horsthoekschool zich bevindt. Ze willen artikel 95 benutten om de gebruikstelling ervan te beëindigen.

Nieuwbouw is voor het Heerder college geen vraag, omdat op 2 kilometer afstand (MFA De Heerd) mogelijkheid van verplaatsing bevindt waardoor het openbaar onderwijs is geborgd. Nieuwbouw kost overigens 1,4 miljoen. De gemeenteraad spreekt zich uit over het advies. Die heeft dan ook het oordeel van de bezwaar- en beroepscommissie in bezit. ,,Er moet zo snel mogelijk een beslissing komen, niet kort voor het nieuwe schooljaar. Dit is een dossier waarvan ik wakker lig", aldus portefeuillehouder Jan Berkhoff.

De Horsthoekschool kende al een asbestcrisis met tijdelijke verplaatsing naar de Nieuwe Wisselseschool in Epe. Het college vergoedt de helft van de kosten die daarmee gemoeid waren, omdat de Horsthoekschool eigenmachtig een oplossing in Epe koos. De controverse tussen de stichting Proo, parapluorganisatie openbaar onderwijs, en de gemeente speelt sinds 2006. Er volgden diverse gerechtelijke procedures.