• Overstappen.nl

Zomervakantie met de auto – waarop letten?

Advertorial

De zomervakantie staat weer voor de deur. In deze periode trekken veel Nederlanders er graag op uit met de auto. Dat de auto nog altijd het populairste vervoermiddel is zal niemand verbazen: iets meer dan de helft van de mensen kiest voor een autovakantie. Om niet voor (nare) verrassingen te staan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat. Hierbij moet je onder andere denken aan dingen als een autocheck, verplichte 'gereedschappen' die je bij je moet hebben, duidelijkheid hebben over je autoverzekering en natuurlijk het omzeilen van de zwarte zaterdagen.

Verplichte tools voor in de auto

Vooral in Zuid-Europese landen gelden een stuk strengere eisen voor de veiligheidsuitrusting dan in Nederland. Wist je dat je bijvoorbeeld in sommige landen naast een gevarendriehoek ook een verbanddoos, veiligheidshesjes (voor álle inzittenden), alcoholtest, reservelampjes en zelfs een brandblusser verplicht in de auto moet hebben. Je moet ze niet alleen bij je hebben, ze moeten ook nog eens goed bereikbaar zijn. Dus denk maar niet dat je die onder alle zware vakantietassen kan stoppen. Dit geldt trouwens in principe alleen voor Nederlandse auto's. Als je in het buitenland een auto huurt gelden er andere regels.

Autoverzekering in het buitenland

Of je nou in Nederland rijdt of in het buitenland, iedereen kan zomaar autopech of in een ernstiger geval een ongeluk krijgen. Belangrijk dus om te weten hoe je precies verzekerd bent als je naar het buitenland gaat. Ook is het handig om te kijken hoe je moet handelen in een pechsituatie in het buitenland, voorbereiding is wat dat betreft erg handig. De dekking van jouw autoverzekering in het buitenland is te zien op de groene kaart. Hier staan vaak ook de contactgegevens op van de organisatie die je moet bellen bij schade en pech.

Wil je nog voor je vakantie een andere autoverzekering? Dan kan je een autoverzekering afsluiten bij Overstappen.nl, na het afsluiten kan je direct verzekerd de weg op. Na het vergelijken en kiezen van een nieuwe verzekering weet je in ieder geval dat je niet (meer) te veel betaalt voor je autoverzekering. Op Overstappen wordt nog meer vergeleken, zoals energiecontracten en internetabonnementen. Wil je een website die puur en alleen autoverzekeringen vergelijkt? Kijk dan eens op Autoverzekering.nl – autoverzekering afsluiten. Vanzelfsprekend wordt op beide websites onafhankelijk vergeleken. Er zijn in totaal iets van 30 verschillende autoverzekeraars die vergeleken worden. Genoeg keuze lijkt ons.