• De prijswinnaars op de foto met de directeur van de ANWB.

    ANWB

Zilver voor Bakkerijmuseum Hattem in ANWB's 'leukste uitje'

HATTEM Het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem won dinsdag zilver in de verkiezing 'leukste uitje in de provincie Gelderland' van de ANWB. Goud was er voor Thermen Bussloo in Voorst en brons voor MuZIEum in Nijmegen.

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht.

De top drie van 'Leukste uitje van Nederland 2018' luidt: GaiaZOO in Kerkrade (goud), De Efteling in Kaatsheuvel (zilver) en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam (brons).

Nieuw dit jaar is de categorie 'Leukste uitje over de grens'. De winnaar in deze categorie is Europa-Park in Rust in Duitsland, op de tweede plaats Disneyland Paris in Marne la Vallee in Frankrijk en als derde eindigde Phantasialand in Bruhl, Duitsland.

Het Nederlands Bakkerijmuseum mocht vorig jaar ook al de prijs van 'Beste Museum voor kinderen in de provincie Gelderland', toegekend door de Nederlandse Museumvereniging, in ontvangst nemen. Vorig jaar werd bovendien een bezoekersrecord gevestigd.