Winnaar Tuinmetamorfose-actie bekend

NUNSPEET - Op initiatief van The Stone Discounter uit Nunspeet hielden vijf bedrijven in samenwerking met Veluweland.nl een unieke actie, waarbij een complete tuinmetamorfose te winnen was. Wie is dit jaar de gelukkige winnaar geworden?

Hanneke Bloemendaal

De medewerkers van Cash Consult uit Elspeet zagen zich voor een lastige opgave gesteld. Zij fungeerden als jury van de onlangs gehouden Tuinmetamorfose-actie. De belangstelling was groot en het bleek lastig om een keus te maken uit de vele inzendingen. Lezers binnen het verspreidingsgebied van Veluweland konden de afgelopen weken een brief of mail met foto sturen om in aanmerking te komen voor een complete Tuinmetamorfose. ,,We hebben deze actie bedacht, omdat we graag iemand een plezier doen met een compleet nieuwe tuin", legt Henri van Wette van The Stone Discounter uit. ,,Hierbij gold het criterium dat de tuinmetamorfose gegund zou worden aan iemand, die om wat voor reden dan ook al langere tijd niet in staat is geweest om iets aan de tuin te doen." De ingezonden motivaties zijn dan ook kritisch onder de loep genomen door de jury, waarbij de nodige afwegingen zijn gemaakt. Petra van den Bosch van Cash Consult: ,,Het was heel lastig om een keus te maken. We hebben eerst een grove selectie gemaakt op basis van de ingestuurde foto's en het bijbehorende verhaal, waarna er uiteindelijk drie kandidaten overbleven. Twee families uit Nunspeet en een familie uit 't Harde. We zijn bij alle drie de kandidaten langs geweest om de situatie te bekijken." Naar aanleiding van deze bezoekjes en gesprekken met de kandidaten is er uiteindelijk een winnaar gekozen. De familie van de Reek uit 't Harde is de gelukkige winnaar van een complete tuinmetamorfose. Mevrouw van de Reek is al jarenlang mantelzorger van haar man, die aan MS lijdt. Zelf heeft zij een versleten heup en rug en de tuin onderhouden is voor haar te zwaar. De heer en mevrouw van de Reek zijn voor deze actie opgegeven door hun schoondochter Margriet Eijbrink. ,,De tuin wordt in ieder geval rolstoelvriendelijk gemaakt en onderhoudsarm, zodat ze er samen nog lang van kunnen genieten", aldus Petra van den Bosch. De tuinmetamorfose vindt plaats in de week van 23 maart. Het was de bedoeling dat de winnaars tijdens de metamorfose zouden verblijven in een vakantiehuisje aangeboden door Landal Landgoed 't Loo. Aangezien er deze week echter geen aangepaste woning beschikbaar is, houden de heer en mevrouw van de Reek deze vakantieweek te goed.

De Tuinmetamorfose wordt uitgevoerd door de volgende ondernemers: Stephan Segers van Groenrijk Nunspeet, Albert van den Berg van Sierbestratingen A. van den Berg uit Nunspeet, Leendert van Wijngaarden van Hoveniersbedrijf Residence Garden uit Nunspeet, Gerco Vlijm van Zand en Grint.nl uit Doornspijk en Henri van Wette van The Stone Discounter uit Nunspeet.