• Eric Kroes

Winkel is meer dan een geweermakerij

Advertorial

ELSPEET De Geweermakerij Elspeet is een begrip voor jager en sportschutter, maar deze grote winkel aan de Nachtegaalweg 1b in Elspeet heeft veel meer te bieden dan wapens en munitie.

Denk hierbij aan outdoor kleding voor dames en heren, mannencadeaus zoals nachtzicht-, warmtebeeld- en verrekijkers. Dat geldt ook voor de luchtbuksen die vergunningsvrij zijn als je 18 jaar en ouder bent, met munitie en accessoires. Stoer schoeisel in alle soorten en maten, jachthoorns, schilderijen en geweien zijn ruim voorradig, als ook leuke woonaccessoires en kadootjes voor iedereen. De Geweermakerij bestaat al 27 jaar en de laatste vijf jaar hebben Evert en Miranda van Rhee samen met hun medewerkers een ruim opgezette winkel betrokken in Elspeet.

Deze winkel biedt naast een ruim assortiment voor jagers en sportschutters vooral ook accessoires die behoren bij het buitenleven in de natuur. Bij binnenkomst is voorin de grote winkel de gezellige sfeer direct voelbaar met schilderijen en geweien die de muren sieren. Terwijl achter in de winkel een apart gedeelte is voor de Geweermakerij. Deze is alleen strikt toegankelijk voor vergunninghouders van wapens. De klanten die niet voor een wapen of munitie komen, mogen daar niet naar binnen, maar kunnen wel een indruk krijgen van de geweermakerij.

TOPMERKEN

Het voorste deel van de winkel is goed aangekleed met boeken en kalenders van Rien Poortvliet die worden omgeven met vachten, kussens en tassen. Daartussen staat veel outdoor kleding die je niet verwacht bij een bezoek aan een geweermakerij. Miranda van Rhee: ,,We hebben veel functionele buitenkleding voor alle weersomstandigheden die veelal in de natuurkleuren leverbaar zijn. Maar ook sokken, handschoenen en niet te vergeten de teek werende kleding van het gecertificeerde topmerk Rovince." Wie het bos in gaat tijdens het burlen van de herten gedurende de bronstijd zal zich graag goed aankleden. De kleding kan in de ruim aanwezige pashokjes uitstekend geprobeerd en gepast worden. De traditionele loden lange mantels voor de liefhebber die altijd droog en warm wil blijven tijdens elk weertype. Stevige wandelschoenen van een topmerk en broeken en truien waarin je het nog niet direct koud krijgt. Ook stevige wandellaarzen en natuurrubber laarzen van de beste kwaliteit zijn aanwezig.

KIJKERS&LUCHTBUKS

Wie wild gaat kijken, wil het graag goed zien en dat gaat het best met een Swarovski verrekijker. ,,We hebben trouwens ook prachtige andere merken en warmtebeeldkijkers en nachtzichtkijkers. Dit zijn nu typische mannencadeaus waaraan je niet gelijk denkt. Dat geldt ook voor de luchtbuksen die vergunningsvrij zijn. Of wat te denken van een echte jachthoorn ook deze hebben we hoor." Info: www.geweermakerij.nl en 0577-491546.