Win een complete tuinmetamorfose

NUNSPEET - Toen vijf ondernemers uit Nunspeet en omgeving vorig jaar in samenwerking met Veluweland.nl de 'win-een-tuinmetamorfose-lezersactie' bedachten, hadden ze niet kunnen bedenken dat hun idee zo succesvol zou blijken.

Hanneke Bloemendaal

,,We werden vorig jaar aangenaam verrast door de enorme respons op onze oproep in de krant voor het winnen van een tuinmetamorfose", vertelt Henri van Wette van The Stone Discounter uit Nunspeet. ,,De jury heeft het niet makkelijk gehad met de selectie, maar kwam uiteindelijk wel unaniem tot een winnaar. Gezien de vele positieve reacties hebben we besloten ook dit jaar een complete tuinmetamorfose weg te geven."

De volgende ondernemers werken mee aan deze geweldige actie: Stephan Segers van GroenRijk Nunspeet, Albert van den Berg van Sierbestratingen A. van den Berg uit Nunspeet, Leendert van Wijngaarden van Hoveniersbedrijf Residence Garden uit Nunspeet, Gerco Vlijm van Zand en Grind.nl uit Doornspijk, Henri van Wette van The Stone Discounter uit Nunspeet en Veluweland.nl als mediapartner. Een nieuwe enthousiaste partner is dit jaar gevonden in Landal 't Loo.

,,De actie is bedoeld voor lezers binnen het verspreidingsgebied van Veluweland.nl. Hierbij willen we benadrukken dat we de metamorfose graag aan iemand gunnen, die door wat voor omstandigheden dan ook al lange tijd niets aan de tuin heeft kunnen doen," legt Henri uit. ,,Slechts het argument dat je graag een nieuwe tuin wilt, is helaas niet voldoende!" Het opgeven van een familielid, vriend of kennis is uiteraard toegestaan. Uit alle inzendingen wordt een winnaar geselecteerd door een jury bestaande uit medewerkers van Cash Consult uit Elspeet. ,,Het leuke is dat de winnaar dit jaar een vakantie door Landal 't Loo krijgt aangeboden in de week dat wij aan de tuin werken."

Wie kans wil maken op een complete metamorfose van de tuin heeft tot 4 maart de tijd om een motivatie per mail of brief te sturen. Op 11 maart wordt vervolgens de winnaar bekend gemaakt en op 23 maart gaan bovengenoemde ondernemers in de tuin aan de slag. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen als steensoort, beplanting en ontwerp van de tuin. De hele metamorfose zal ongeveer een week tijd in beslag nemen. Na afloop zal er een korte reportage en foto van de nieuwe tuin in Veluweland.nl gepubliceerd worden. ,,De tuinmetamorfose van vorig jaar was een geweldig succes en ik verheug me al op die van dit jaar," aldus Henri. ,,Een indruk van de tuinmetamorfose van vorig jaar is overigens te zien op Youtube onder 'The Stone Discounter'.

Meedoen met deze fantastische actie? Stuur een mail met motivatie, naam en adres plus een foto van de betreffende tuin naar gratistuin-veluweland@hotmail.com of stuur een brief en foto naar Cash Consult, Postbus 19, 8075 ZG Elspeet.

Leendert van Wijngaarden van Hoveniersbedrijf Residence Garden:

,,Het geeft voldoening om een ander te helpen die dat nodig heeft, zonder dat er iets tegenover staat. Het is fijn om mensen blij te maken met een "duwtje in de rug" en een nieuwe "boost" te geven, zodat ze kunnen genieten van de kleine dingen zoals de vogels in de tuin en straks in de lente en de zomer plezier kunnen hebben van het buitenleven. Daarbij is de samenwerking met de andere bedrijven

absoluut top!"

Henri van Wette van The Stone Discounter:

,,Na lange tijd rondgelopen te hebben met het idee van een tuinmetamorfose, is het vorig jaar gelukt om deze enthousiaste ondernemers bij elkaar te krijgen. Het is erg mooi dat we met elkaar iemand gelukkig kunnen maken, die door wat voor omstandigheden dan ook niet in staat is om zelf voor een schitterende tuin te zorgen. Na het grote succes van vorig jaar waren we het snel eens: dit gaan we herhalen!"

Albert van de Berg van Sierbestratingen A. van den Berg:

"Wij vinden het fijn om mensen blij te maken, die om wat voor reden dan ook een moeilijke tijd mee maken of net achter de rug hebben. Een tuin bijhouden heeft in zo'n periode geen prioriteit en kan daardoor een last in plaats van een lust worden. Een nieuwe tuin biedt rust en ontspanning en de winnaar zal er bovendien erg lang van kunnen genieten."

Stephan Segers van GroenRijk Nunspeet:

,,Mijn vader en ik zijn 2,5 jaar geleden begonnen om in Nunspeet een 'eigentijds' tuincentrum neer te zetten. Inmiddels weten vele inwoners ons te waarderen. Bij de vorige tuinmetamorfose hebben wij planten en tuinartikelen geleverd, aangezien bij GroenRijk alles voor huis & tuin te vinden is. Het is mooi om weer ons steentje bij te dragen aan deze geweldige actie. Ook vinden wij het leuk om met lokale ondernemers samen te werken."

Gerco Vlijm van Zand en Grint.nl:

,,Het is geweldig om met andere ondernemers samen de schouders eronder te zetten en bij iemand die het echt kan gebruiken de tuin een make-over te geven. Wij hopen dat net als vorig jaar de jury weer een terechte winnaar zal selecteren, zodat wij gezamenlijk een mooi stukje vakwerk kunnen afleveren. Het geeft ons een hoop energie aan het begin van het nieuwe seizoen om andere mensen blij te kunnen maken."