• Ronald van der Ziel

Wijnproeverij met wijnmakers

Advertorial

EPE Wijnkoperij Kroese in Epe houdt een grote najaarswijnproeverij met uitsluitend wijnen afkomstig uit eigen import. Twee bekende wijnmakers uit Frankrijk en Portugal maken tijdens de wijnproeverij hun opwachting en beantwoorden vragen van wijnliefhebbers.

Het assortiment van Wijnkoperij Kroese is al viermaal bekroond tot 'Beste wijnassortiment van Nederland'. ,,We zijn best trots op deze erkenning", vertelt Register-vinoloog Bas Kroese. ,,We doen er alles aan om een kwalitatief hoogstaand en zeer gevarieerd assortiment wijnen aan te bieden tegen een goede prijs. Om dit te bereiken importeren we alle wijnen zelf, rechtstreeks van de wijnboer. We hebben in al die jaren een groot netwerk opgebouwd en zijn erg blij dat twee wijnmakers onze uitnodiging hebben geaccepteerd om naar Nederland te komen voor onze wijnproeverij."

WIJNMAKERS Geoffrey de la Besnardière is een ambitieuze wijnmaker afkomstig van het kleine familielandgoed 'Domaine Arjolle' in de Languedoc, Frankrijk. Zijn enthousiasme en passie resulteert jaarlijks in een gevarieerd aanbod aan smaakvolle kwaliteitswijnen. José Eduardo is een Portugese wijnmaker van wijndomein 'Cortes de Cima'. ,,Zijn rode wijn Chaminé Tinto is onlangs uit 250 wijnen gekozen tot 'Beste Wijn van Nederland' in de prijsklasse tot 10 euro," aldus Kroese. ,,Beide wijnmakers zullen tijdens de wijnproeverij al uw vragen op wijngebied met plezier en vakmanschap beantwoorden!"

De wijnproeverij is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de vele nieuwe wijnen, die Wijnkoperij Kroese recent geïmporteerd heeft. Hierbij ligt de focus op Europese wijnen. Er wordt onder meer uitleg gegeven over de samenstelling van de druiven, hoe de wijn gemaakt wordt, welke grond welke smaak geeft en bij welk gerecht de wijn het best tot zijn recht komt. ,,Vooral Portugal is een wijnland dat zich in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld heeft." Op de proeftafel zullen ruim 80 wijnen komen te staan. Uiteraard zijn alle wijnen die tijdens de proeverij aan bod komen te koop. ,,Voor liefhebbers van wijn, die nog dieper op de smaak, samenstelling en herkomst van wijn in willen gaan, organiseren wij meerdere keren per jaar een wijncursus, die vier avonden beslaat. Data en meer informatie omtrent deze cursus kunt u op onze website vinden."

WINKEL De wijnproeverij vindt plaats op vrijdag 4 november van 12.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 5 november van 12.00 uur tot 17.00 uur in de winkel aan de Hoofdstraat. De wijnproeverij heeft een laagdrempelig karakter en is gratis toegankelijk. ,,U hoeft geen wijnkenner te zijn om deel te nemen aan onze wijnproeverij, maar het mag uiteraard wel", lacht Kroese. ,,Van te voren opgeven voor de wijnproeverij is niet noodzakelijk. U kunt gewoon binnen lopen, er kan doorlopend geproefd worden."

Wijnkoperij Kroese, Hoofdstraat 147, Epe. Info: 0578-627123/www.kroesewijnen.nl en FB