Wijnproeverij met wijnmakers

EPE Met trots kan Wijnkoperij Kroese meedelen dat het gelukt is om Gilles Baumann, wijnmaker en eigenaar van Domaine Cassagnoles naar Nederland te halen. Deze wijnmaker geldt als één van de beste wijnmakers van de Gascogne, een wijnstreek uit het zuiden van Frankrijk. Hij produceert uitsluitend frisse witte wijnen van autochtone druivenrassen. Zo neemt hij bijvoorbeeld zijn Gros Manseng mee, een wijn die diverse malen bekroond is tot "Beste Aspergewijn van Nederland".

Ook zal Pedro Teixeira van het wijndomein Cardo Real tijdens de wijnproeverij aanwezig zijn. Deze wijnmaker uit Portugal laat u zien dat er geweldige wijnen uit Portugal komen, van originele druivenrassen. Zo laat hij u kennis maken met de lokale Bical- en Baga druif.

Meer dan 80 flessen staan voor open op de proeftafel, met een grote diversiteit aan druivenrassen. Alle wijnen komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer, zonder enige tussenschakel. Hierdoor kunnen de wijnen voor een zeer scherpe prijs aangeboden worden en hebben de wijnen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Zo is het assortiment van Kroese tot viermaal bekroond als "Beste wijnassortiment van Nederland".

De wijnproeverij vindt plaats in Grand Café De Kastelein, aan de Sint Antonieweg 7 in Epe (aan de rondweg). Zaterdag 25 en zondag 26 april kan er doorlopend geproefd worden van 14.00 t/m 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer info op www.kroesewijnen.nl.