• Hanneke Bloemendaal

Wezeps Waanzinnige Woensdag

WEZEP Wezep is woensdag 22 juni definitief op de kaart gezet door de succesvolle eerste editie van Wezeps Waanzinnige Woensdag. Het gevarieerde evenement bleek een trekpleister voor jong en oud en werd afgesloten met een optreden van Frans Duijts.

Hanneke Bloemendaal

De aanleiding tot Wezeps Waanzinnige Woensdag was de revitalisering van het winkelcentrum in Wezep. ,,In december werd het vernieuwde winkelcentrum officieel geopend door burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Wij, als winkeliers, wilden daarnaast een feestelijke opening voor het publiek organiseren in de vorm van een groot evenement", vertelt Jolanda Berghorst, lid van activiteitencommissie 'Wezep, Ons Winkelcentrum'. ,,We zijn gaan brainstormen met Wezeps Waanzinnige Woensdag als resultaat. Het is onze intentie om dit evenement jaarlijks terug te laten komen." Wezeps Waanzinnige Woensdag is één groot feest geworden waar velen met volle teugen van genoten hebben. ,,We hebben alleen maar positieve reacties gekregen!"

Wezeps Waanzinnige Woensdag ging om 14.00 uur van start met een grote jaarmarkt georganiseerd door Streek Evenementen Heerde. Het gevarieerde aanbod, waaronder de taxatie van kunst- en antieke voorwerpen, trok een breed publiek. Straattheater Jeffrey Koerhuis zorgde voor een lach op menig gezicht met zijn ludieke typetjes, terwijl ook Ben The Banjomen met zijn mobiele act veel bekijks had. Dansschool Bruinewoud trad op met twee demoteams: B-united en the Brownwood Country Dancers.  Kinderen konden op de foto met Elsa en Olaf uit Frozen, genieten van de ballonkunstenaar bij Berghorst Optiek, springen op een springkussen, ezeltje rijden, in de draaimolen of eendjes vissen. Ook konden ze meedoen met de speelse activiteiten van Goed Bezig Oldebroek. Christelijke Boekwinkel de Rivier combineerde de opening van het nieuwe pand met Wezeps Waanzinnige Woensdag. Zij hadden optredens van Clown ZieZo en van de band G.R.O.W. geregeld.

Tijdens Wezeps Waanzinnige Woensdag waren er ook een paar officiële momenten zoals de opening van het nieuwe watertappunt in het winkelcentrum door wethouder Liesbeth Vos en de onthulling van een plaquette (aangeboden door Bastiaan Infra) door burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Aan het begin van de avond vond de prijsuitreiking plaats van de Vaderdagactie. Vijf kinderen wonnen een mooie prijs voor hun vader. Er was ook een grote verlotingsactie op touw gezet, die vijf hoofdprijswinnaars heeft opgeleverd. Zij gingen naar huis met een Sonos Play1 Speaker, een straat Staatsloten een spijkerbroek naar keuze, twee kaarten voor de musical Jeans in de Veluvine en een ballonvaart voor twee personen. Tussen 18.00 en 21.00 uur waren er bij veel winkeliers 'waanzinnige' aanbiedingen te vinden. 's Avonds trokken de liveoptredens van The Veldman Brothers en Frans Duijts een groot en zeer enthousiast publiek. ,,De sfeer was echt optimaal. Er is de hele dag geen enkele wanklank gevallen. Wat ons betreft is Wezeps Waanzinnige Woensdag zeker voor herhaling vatbaar."