Wethouder blij met komst Olbotec

WEZEP Wethouder Westerbroek heeft vorige week het Oldebroekse bedrijf Olbotec op het bedrijventerrein Wezep-Noord verwelkomd. Olbotec is het bedrijf van Beerd en Yvonne van den Bosch. Olbotec vestigt zich in de loop van dit jaar op het bedrijventerrein aan de Rondweg in Wezep. De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels in volle gang.

Olbotec, voluit Oldebroek Bosch Techniek, voorziet in grondwerken, openbare verlichting, kabelwerken en verkeersregelinstallaties. Hierbij gaan ze zo duurzaam mogelijk te werk, onder andere door met hun eigen Led-verlichting genaamd Ribolighting te werken. Olbotec werkt veel in Zwolle en in Apeldoorn en daarom is deze locatie, in de oksel van de A28 en de A50, een mooie uitvalbasis. Zeker met het oog op een nieuwe aansluiting op de A28 is Olbotec straks erg goed bereikbaar.

Olbotec bouwt op het bedrijventerrein Wezep-Noord een bedrijfshal met daarbij kantoorruimte. Het bedrijf hoopt deze zomer haar deuren feestelijk te openen. Wethouder Westerbroek is enthousiast: ,,Met de komst van Olbotec en eerder al de verplaatsing van VIKA, zien we weer volop beweging in de markt. Een levendig bedrijventerrein komt ons allen ten goede. We hopen dat de toegenomen interesse in bedrijfskavels leidt tot nog meer bedrijvigheid op het bedrijventerrein."