• Hanneke Bloemendaal

Voor mediation en veel meer

Advertorial

'T HARDE Marit de Jong Mediation & Meer is gevestigd op Bedrijventerrein 't Harde. Het bedrijf is gespecialiseerd in bemiddeling bij conflicten in familiesfeer en in de werkomgeving en is recent een samenwerkingsverband aangegaan met Mediation Voor Jou.

Marit de Jong was jarenlang hoofd informatiemanagement bij de politie. Geregeld werd zij gevraagd om te bemiddelen bij conflicten. ,,Ik merkte dat het vinden van een oplossing bij conflicten mij grote voldoening gaf. Dit was de aanleiding om de opleiding tot mediator te volgen. Na verloop van tijd besloot ik dat ik me volledig aan dit werk wilde wijden en ben een paar jaar geleden mijn eigen bedrijf begonnen." Marit de Jong Mediation & Meer richt zich op bemiddeling bij familieconflicten, die kunnen ontstaan bij bijvoorbeeld echtscheiding of nalatenschappen. Ruzies lopen soms zo hoog op dat onderlinge partijen er niet meer zelf uitkomen. ,,Vooral bij echtscheidingen, maar ook bij zakelijke conflicten, kunnen de emoties hoog oplopen," legt De Jong uit.

NEUTRAAL ,,Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijk ik of er ruimte is voor mediation. Ik ben neutraal en onpartijdig en alles wat besproken wordt, is vertrouwelijk. Mijn doel is om tot een dusdanige oplossing van het conflict te komen dat alle partijen er baat bij hebben." Ze vervolgt: ,,Uit eigen ervaring weet ik dat een echtscheiding op zich al naar genoeg is. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Als een echtscheiding toch onafwendbaar is, doe het dan zo volwassen mogelijk. Ga op een goede manier uit elkaar, zodat er ruimte is voor een nieuw begin. Een eventuele gang naar de rechtbank kan met mediation voorkomen worden."

ARBEIDSCONFLICTEN Ook op de werkvloer kunnen conflicten hoog oplopen. Marit de Jong Mediation & Meer kan ingeschakeld worden ter verbetering van de onderlinge communicatie aan de hand van coaching of interim-management. ,,Coaching en interim-management liggen in het verlengde van elkaar. Het gaat om de interactie tussen mensen. Hoe zeg je waar het op staat met behoud van de onderlinge relaties? Mijn uitgangspunt is: 'er is geen probleem zo groot of er is een oplossing voor'. Dit geldt zowel voor zakelijke conflicten als voor conflicten in de familiesfeer."

SAMENWERKINGSVERBAND Medio september is Marit de Jong Mediation & Meer een samenwerkingsverband aangegaan met Mediation Voor Jou dat meerdere vestigingen in het land heeft. ,,Dit bedrijf heeft in 2014 de Mediation Award van de MfN (Mediatorsfederatie Nederland), gewonnen. Ik vind het fijn dat ik met hen mag samenwerken. Zo heb ik toegang tot een groot netwerk van professionals van onder meer kindercoaches en psychologen." Marit de Jong Mediation & Meer is lid van MFN en aangesloten bij de Raad van Rechtsbijstand. ,,Bij onvoldoende inkomen kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde mediation. Neem gerust contact met mij op voor meer info." Marit de Jong Mediation & Meer, Koekoeksweg 2-c, 't Harde. Info: 06-36111016/ www.maritdejong.nl en FB.