• ...

Vijf verrassende fietsroutes over de Veluwe

VELUWE Uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heide en knusse dorpen en steden. De Veluwe heeft alles voor een verrassende fietstocht. Voor de echte fietsliefhebbers zetten we vijf routes op een rij. Ook populair bij eigenaren van elektrische hybridefietsen

1. Eén van de populaire routes op de Veluwe is de Hanzeroute Noord, een afwisselende fietstocht van 52 kilometer lang. De schilderachtige plaatsen Elburg en Hattem ademen historie. Smalle steegjes en karakteristieke panden weerspiegelen het rijke verleden van deze voormalige handelssteden. 

2. Elburg komt ook aan bod in Hanzeroute Zuid, een tocht van circa 55 kilometer tussen Harderwijk en Elburg. Blikvanger onderweg is een kasteel uit de zeventiende eeuw.

3. Bos, water en een idyllische Hanzestad. Deze fietstocht van Nunspeet naar Wissel heeft het allemaal. De tocht van 59 kilometer begint in het bosrijke Nunspeet. Onderweg naar Wissel fiets je langs het water van het Veluwemeer en breng je een bezoek aan de sfeervolle Hanzestad Elburg. 

4. Onder een schip doorfietsen? Het kan tijdens een fietsrondje Veluwemeer-zuid. Deze fietsroute voert van Harderwijk naar Nunspeet, met een prachtig uitzicht op de bootjes op het Veluwemeer. De fietsroute heeft een lengte van 28 kilometer.

5. De Veluwe en militairen zijn al jaren onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Deze fietstocht van 63 kilometer leidt langs zeven militaire kazernes in Ede en langs plekken waar in de Tweede Wereldoorlog is gevochten. Daarbij gaat het onder meer om de Ginkelse Heide, waar honderden parachutisten zijn geland. 

ROUTE UITSTIPPELEN Zelf een fietsroute over de Veluwe uitstippelen over de verharde weg of bospaden? Dat kan natuurlijk ook. Ga je voor een ontspannende tocht op een elektrische fiets of voor de sportieve uitdaging op je mountainbike? Het fijnmazige netwerk aan fietspaden biedt veel mogelijkheden. Zeker als je gebruikt maak van de fietsknooppunten is een route zo gepland. De planner van de ANWB is een handig hulpmiddel, waarmee je ook bezienswaardigheden en restaurants aan de route kunt toevoegen.

OVER DE VELUWE De Veluwe behoort tot de populairste toeristische trekpleisters van Nederland. De Veluwe omvat zo´n 91.000 hectare en vorm en is op het Waddengebied na het grootste natuurgebied van Nederland. In totaal zijn er duizenden kilometers fietspad, ideaal om de Veluwe te verkennen.

Aangeboden door Mantel.com