• JP Puurvlees heeft biologisch vlees en diverse aanverwante artikelen.

    eigen foto

Vijf jaar JP Puurvlees in Nunspeet

NUNSPEET Het is alweer vijf jaar geleden dat de Katwijkse Jaap van der Plas neerstreek in Nunspeet, om met zijn winkel en webwinkel de klant te bedienen met heerlijk en eerlijk puur biologisch vlees en diverse aanverwante artikelen.

Sandra van der Meulen

Duurzaamheid en kwaliteit staan erg hoog in het vaandel. JP Puurvlees biedt heerlijk vlees aan voor een goede prijs. Eerlijkheid en transparantie staan hierbij te allen tijde centraal. Van der Plas: ,,Terugkijkend kan ik zeggen dat ik met mijn winkel een mooi en stabiel marktaandeel in Nunspeet en omstreken heb weten te verwerven. Toch is de hoofdmoot nog steeds onze uitgebreide webwinkel. JP Puurvlees verkoopt het biologische vlees, afkomstig uit deze regio, aan liefhebbers door het gehele land.

TRANSPORT De pakketten voor particulieren worden van maandag tot en met zaterdag met gekoeld transport of PostNL door heel Nederland bezorgd. ,,De afgelopen tijd hebben wij ons met de zaak toegelegd op de professionalisering van de online verkoop. Ook gaan wij met onze tijd mee als het gaat om de inzet van bijvoorbeeld Facebook of Adwords", vertelt Van der Plas. ,,Bovendien verzorgen we catering en workshops voor particulieren en bedrijven. De lokale klant in Nunspeet en omgeving kan ervoor kiezen het bestelde vlees in de winkel op te halen, maar in Nunspeet wordt ook gratis bezorgd." Het accent komt meer te liggen op de online verkoop. De website is vernieuwd en gebruiksvriendelijker geworden en kent het gemak van betalen via iDeal.

HORECABEDRIJVEN ,,We leveren ook aan een groot aantal horecabedrijven die gecertificeerd biologisch vlees af willen nemen. Deze markt is groeiende en dan vooral in het westen van het land. Wij hebben momenteel zelfs een parttime accountmanager binnen onze gelederen die het biologische vlees bij de horeca verder onder de aandacht gaat brengen." Het assortiment is uitgebreider geworden. ,,Denk daarbij aan biologisch geitenvlees, een zeer uitgebreid wildassortiment is voorhanden, de eigengemaakte rauwe ham en pastrami zijn mooie nieuwe producten en de diverse varianten van kalkoenvlees zijn momenteel niet aan te slepen", aldus Van der Plas. ,,JP Puurvlees heeft één belangrijk doel voor ogen: altijd het beste biologische vlees verkopen. Kwaliteit van het vlees en dierenwelzijn staan hoog in ons vaandel en dat zijn bij ons dan ook de uitgangspunten. Bij JP Puurvlees vind je een uitgebreid assortiment met rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees, kip, kalkoen, worst, lamsvlees en veel meer." In de slachtmaanden oktober en november verzorgd JP Puurvlees de slacht van een koe voor de Grote Wiede, de lokale zorgboerderij in Hulshorst. Hier worden vleespakketjes van gemaakt die op de Grote Wiede verkocht worden. Rond de feestdagen levert de biologische slachterij van Henk Jansen uit Lieren de levende biologische geiten en koeien aan. Het jubileum wordt in de eerste week van december gevierd met aanbiedingen. Zie de advertentie elders in deze krant. Het bedrijf heeft nog plaats voor parttimers en scholieren voor werkzaamheden op de zaterdag.